L'Alt Camp en flames: 6 incendis en només dos dies a la comarca

El més destacat ha estat el foc en una fàbrica de paper d'Alcover

Imatge d'arxiu d'un incendi
Imatge d'arxiu d'un incendi | Rober Solsona / Europa Press
20 de desembre del 2023
Actualitzat a les 9:56h
Setmana moguda a l'Alt Camp per incendis en diferent zones de la comarca. El dilluns dia 18 de desembre, a les 18.00 h al Pla de Santa Maria, es va calar foc en un magatzem d'una masia. Els fets van passar al quilòmetre 20,7 a la C.37. Les flames van afectar fustes, mobles i la teulada de l'edifici. Una dotació del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya va anar al lloc dels fets i van apagar el foc. No hi va haver danys personals.

A la mateixa hora, segons El Vallenc, es va incendiar una xemeneia al Pont d'Armentera, en una casa del carrer Planeta. Hi van acudir dues dotacions dels Bombers. En arribar-hi, el foc ja estava gairebé apagat i van realitzar les tasques de revisió de l'estructura de la xemeneia i l'estufa. Tampoc hi va haver ferits.

Mitja hora més tard, a les 18.30 h, es va calar foc en un contenidor soterrat a la urbanització Mas Gassol d'Alcover. Els Bombers van poder extingir el foc ràpidament, però el contenidor va quedar inutilitzat.

A les 19.00 h, altre cop al Pla de Santa Maria, es va originar un incendi de vegetació agrícola, amb la crema de fustes, matolls i vegetació seca. Dues dotacions dels Bombers va poder apagar el foc sense complicacions.

També dilluns, a les 19.30 h, es va calar foc en una fàbrica de paper d'Alcover, a tocar de la C-14. El foc es va originar en una màquina, a través dels residus de paper que desprèn. Ràpidament hi va haver una forta combustió. Per sort, els mateixos treballadors van poder apagar les flames amb una mànega.

Finalment, ahir dimarts dia 19 de desembre, a les 8.10 h del matí, es va calar foc en una zona boscosa a la T-204, a Montferri. Dues dotacions dels Bombers van treballar en l'extinció del foc, i els treballs van durar prop d'una hora.