El pla aprovat per la Generalitat frena la construcció de 12.300 pisos a Tarragona

El conjunt de revisions del PDU al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han afectat una vintena de municipis

El Govern ha aprovat el nou pla després d'una revisió.
El Govern ha aprovat el nou pla després d'una revisió. | Carlos Barglietto
20 de desembre del 2023
Actualitzat a les 18:11h
El Departament de Territori ha afirmat que impedirà la construcció de més de 12.300nouspisos al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Ho fa després d’aprovar el Pladirectorurbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles del litoral entre Malgrat de Mar (Maresme) i Alcanar (Montsià), en què s’ha analitzat una quarantena de municipis.

A Tarragona i Ebre, el Govern ha evitat la construcció de nous habitatges a cinc municipis del Tarragonès (Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla i Salou), dos del BaixCamp (Vinyols i els Arcs i Mont-roig del Camp), un del BaixEbre (L’Ametlla de Mar) i a dos del Montsià (Amposta i Alcanar).

El conjunt de revisions del PDU al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han afectat una vintena de municipis: set del Tarragonès (Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca i Salou); quatre del BaixCamp (Cambrils, Vinyols i els Arcs, Mont-roig del Camp i Hospitalet de l’Infant); quatre del BaixEbre (L’Ametlla de Mar, el Perelló, l’Ampolla i Deltebre) i quatre del Montsià (Sant Jaume d’Enveja, Amposta, la Ràpita i Alcanar).

Al conjunt de Catalunya, s’ha impedit la construcció de 43.600 pisosnous, el 41% dels possibles. Juntament amb el document aprovat el 2021 al litoral gironí i un altre específic per a l’Alt Pirineu l’any 2020, el Govern ja hauria aturat la construcció d’unes 67.000 noves edificacions en indrets que no són sostenibles ni ambientalment ni socialment o en llocs amb riscos.