Un espectacular incendi al Polígon Cim del Camp crema 3 naus i activa el PLASEQTA

S'ha confinat tot el municipi de la Canonja fins a les tres de la matinada: l'empresa afectad, Salvat Logístic, es dedica a l'emmagatzematge, la distribució i el transport de productes farmacèutics

Imatge d'una de les naus afectades per l'incendi a Reus.
Imatge d'una de les naus afectades per l'incendi a Reus. | Bombers
26 de desembre del 2023
Actualitzat a les 9:09h
Un espectacularincendi a l'empresaSalvatLogística, al Polígon Cim del Camp— terme municipal de Reus però a tocar de la Canonja— ha mantingut en alerta els serveis d'emergències i població durant la matinada d'aquest dimarts, 26 de desembre.
 

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'alerta sobre l'incendi als voltants de les 23.30 hores de la nit. L'origen del foc es va localitzar en un camiófrigorífic prop de l'accés de l'empresa, però es va propagar afectant l'interior de l'edifici. Les flames van destruir les tres naus centrals de l'empresa dedicada a l'emmagatzematge, distribució i transport de productes farmacèutics, provocant l'ensorrament parcial de la coberta.

Amb 28 dotacions terrestres, els Bombers van treballar intensament per contenir l'incendi i minimitzar els riscos, apartantvehicles estacionats prop de l'àrea afectada. A més, es va establir un pla de sectorització per evitar la propagació del foc a altres naus, aconseguint confinar-lo amb èxit fins a considerar-lo estabilitzat.

Confinament a la Canonja i PLASEQTA activat

Simultàniament, el Grup de Riscos Tecnològics dels Bombers de la Generalitat (GRIT) va prendre mesures de qualitatambiental per avaluar la necessitat de confinament a la Canonja. Un cop les mesures van confirmar repetidament resultatsnegatius, es va aixecar el confinament a les 03.30 hores de la matinada.

Les autoritats van mantenir el control de la situació amb la col·laboració de diverses unitats, com el Grup Operatiu de Suport dels Bombers (GROS), la unitat sanitaritzada conjunta dels Bombers i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van gestionar els controls d'accessos al polígon, mentre el SEM va desplaçar preventivament dues unitats terrestres, que, afortunadament, no van haver d'intervenir.