Una fuita a Repsol Química al polígon del Morell torna a activar el PLASEQTA

Una fuita de butadiè a la línia de producció a Repsol Química posa en alerta el PLASEQTA

Imatge del complex industrial de Repsol a Tarragona.
Imatge del complex industrial de Repsol a Tarragona. | Europa Press
30 de desembre del 2023
Actualitzat a les 10:27h
ProteccióCivil ha posat en marxa el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA) en fase d'alerta, després d'un incident a l'empresaRepsolQuímica, situada al PolígonNord del Morell. Cal destacar que és el segon cop que s'ha d'activar en alerta el PLASEQTA a Tarragona en només cinc dies.

Els fets han tingut lloc a les 5.35 hores, quan s'ha detectat una fuita de butadiè a la línia de producció, moment en què s'ha notificat al Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT). Segons les primeres informacions, l'empresa ha col·laborat amb els bombers del parc químic per gestionar la situació. No s'han registrat persones ferides i tampoc s'ha observat afectació a l'entorn exterior.

Quan s'han dut a terme mesures de qualitat de l'aire als voltants de l'empresa, s'ha identificat la presència del producte en quantitats ínfimesi molt per sota dels límits de toxicitat i inflamabilitat. Així i tot, s'ha decidit mantenirl'alerta del PLASEQTA fins que es resolgui completament la situació.

El comitè tècnic del CECAT està realitzant un seguiment constant de totes les operacions en marxa, coordinant els recursos de bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i Servei d'Emergències Mèdiques. A més, s'ha activat el Grup de ControlAmbiental per garantir una respostaintegral davant d'aquest incident químic.

Pels volts de les nou del matí del dissabte, 30 de desembre, el PLASEQTA ha rebaixat el nivell a prealerta després de donar per controlada del tot la fuita i comprovar que no hi havia afectacióexterior. Els operatius també s'han retirat del lloc dels fets.