L'Ajuntament de Reus sumarà tres habitatges socials a la Casa dels Mestres

Es rehabilitaran tres habitatges en l'edifici situat al passeig Mata i s'incorporaran a la borsa de lloguer social

La Casa dels Mestres està ubicada al passeig Mata de Reus
La Casa dels Mestres està ubicada al passeig Mata de Reus | Ajuntament de Reus
09 de gener del 2024
Actualitzat a les 10:37h
L'Ajuntament de Reus ha tret a licitació les obres de reforma de tres habitatges de la Casa dels Mestres, un edifici de propietat municipal situat al passeig Mata. La rehabilitació permetrà incorporar els tres pisos, que actualment es troben en desús, a la borsa de lloguer social de la ciutat.

L'objectiu de les obres és adequar els tres habitatges a les condicions d'habitabilitat que marca la normativa vigent i que puguin ser òptims, per tant, per acollir aquelles famílies que ho requereixin. Un cop rehabilitats, REDESSA s'encarregarà del seu manteniment.

El pressupost de la reforma és de 80.873,19 euros (IVA inclòs) i és objecte d'un ajut concedit per la Diputació de Tarragona. Durant tres mesos, s'intervindrà simultàniament en l'habitatge de la planta baixa, núm. 2, de l'escala A, i en els 1r 3a i 3r 2a de l'escala C.

Rehabilitació parcial dels habitatges

El projecte parteix de la motivació social de dignificar i activar el parc d'habitatges municipals per posar-los a disposició de la ciutadania que ho necessiti. Així, l'actuació permetrà intervenir en l'interior dels habitatges per rehabilitar alhora els elements comuns de sanejament que es troben en mal estat.

Principalment, es duran a terme tasques de paleta, arrebossats i revestiments de les parets. Es preveu intervenir concretament en la cuina i bany i refer la instal·lació elèctrica dels habitatges, així com un repintat uniforme.

Les obres consistiran a l'enderroc de les cuines on es modificaran la distribució del nou mobiliari i es col·locaran nous electrodomèstics -vitroceràmica, forn i campana
extractora-, a més d'enrajolar les parets.

També, es contemplen un increment de la potència elèctrica, en cas de ser necessari; nous enrajolats als lavabos, un tractament específic antihumitat a la façana, la reparació de portes interiors i altres mobles; i la revisió de paviments, lampisteria i evacuació d'aigües residuals.