El misteri de la Crucifixió de Valls celebrarà el 75è aniversari de la seva creació

El primer acte de commemoració serà la presentació de l’opuscle, previst pel divendres 19 de gener, a les 19.30 h, a la sala d’actes de l’Institut Serra de Miramar

Misteri de la Crucifixió
Misteri de la Crucifixió | Cedida
10 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 10:43h

La Germandat de la Crucifixió de Valls celebra, enguany, el 75è aniversari del nou misteri, estrenat durant la Setmana Santa de 1949. Es tracta d'una de les entitats més antigues de la ciutat que actualment estan en actiu. Al llarg de la seva història ha tingut diferents misteris amb els quals ha participat a les professons de Setmana Santa. L’últim d’aquests misteris és amb el que actualment participa a la professó del Sant Enterrament, que va ser presentat i beneit tot just fa 75 anys.
 
El misteri de la Crucifixió de Jesús va ser realitzat pels alumnes de l’Escola del Treball de Valls, sota la direcció del mestre d’escultura Joan Borrull i Soler. Pel que fa a l’escultura hi van participar Ignasi Ferré i Cabré, Joan Ferré i Briansó, i Pere Benaiges i Buyó; els de treballs de fusteria els van realitzar els alumnes de l’aula de fusteria de Magí Ferrando i Canela; i la mecànica del xassís ho va coordinar el professor Joan Güell i Bonet. El Diumenge de Rams de 1949, l’Escola del Treball va fer entrega del misteri a la Junta de Govern de la Germandat de la Crucifixió, va ser beneït i aquell mateix any ja va participar a la Processó del Sant Enterrament.  

Un extens programa d'actes

Per tal de commemorar el 75è aniversari del misteri de la Crucifixió de Jesús, la germandat ha confeccionat un extens programa d’actes, el qual donarà inici aquest mes de gener i s’allargarà fins al mes de maig. El primer acte que s’ha programat serà la presentació d’un opuscle extraordinari que s’ha editat expressament per la commemoració. En aquesta publicació hi ha recollida la història de la Germandat de la Crucifixió a través de diferents articles, fotografies inèdites, el programa d’actes i altre material referent a la Setmana Santa vallenca.
 
L’acte de presentació de l’opuscle està previst pel divendres 19 de gener, a les 19:30 hores, a la sala d’actes de l’Institut Serra de Miramar (plaça del Quarter, 1, Valls). Aquest edifici, antigament havia estat la seu de l’Escola del Treball, i va ser justament en aquesta mateixa sala d’actes que es va fer l’entrega del misteri de la Crucifixió de Jesús l’any 1949. La presentació anirà a càrrec del Pare Abat del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, Fra Octavi Vila i Mayo.
 
Al llarg d’aquest programa d’actes, la Junta de Govern de la Germandat de la Crucifixió, vol reivindicar la seva llarga història, posar en valor a nivell artístic el seu misteri i donar un revulsiu a la Setmana Santa vallenca.

Arxivat a