Cau un tram de mur a les obres del carril bici entre Reus i Cambrils

El veïnat de la urbanització Blancafort reclama garanties de seguretat en l'estructura de cara a la finalització de les obres

La caiguda de part del mur va ser conseqüència de les pluges d'aquesta mateixa setmana
La caiguda de part del mur va ser conseqüència de les pluges d'aquesta mateixa setmana | Cedida
11 de gener del 2024
Actualitzat el 09 d'abril a les 18:12h

Les obres del carril bici que unirà Reus i Cambrils, a la carretera TV-3141, han causat pocs incidents des que es van iniciar l'abril de 2023. El més significant va ser el tall de la via durant mes i mig a l'estiu, però ara, a les acaballes dels dos primers trams, la caiguda de part d'un mur ha alertat els veïns de Blancafort.

A causa de les pluges d'aquesta segona setmana de gener, entre els dies 9 i 10, l'acumulació d'aigua va causar un moviment de les terres i, alhora, un trencament del mur en el primer tram. Aquests 500 metres fins a la rotonda de la T-11 estan a punt de quedar enllestits.

"Hem tingut molt bona comunicació en tot moment amb els treballadors", descriu sobre els últims mesos la presidenta de l'associació de veïns de la urbanització Blancafort, Elena Mestres; però "que hagi caigut un tros de mur ha generat desconfiança sobre la seguretat del carril bici", afegeix.

Preocupació veïnal

Els veïns i veïnes de la urbanització temen que l'estructura no sigui prou estable; "els preocupa què passarà si arriben aiguats", apunta Mestres. Encara més, explica que aquest fet ha provocat nombrosos comentaris negatius, ja que el veïnat consideraria que l'estructura "està feta en sec i no compta amb varetes fixadores a l'interior".

Amb la caiguda de part del mur, van quedar a la vista els tubs de drenatge, una mesura que teòricament s'hauria pres per evitar 'accidents' d'aquest tipus. La presidenta de l'entitat veïnal exposa la preocupació perquè "a la primavera plogui i en acumular-se aigua, es provoquin nous despreniments de terra i puguin fer mal a qui passi per allà".

Els operaris ràpidament van treballar per resoldre els danys en l'estructura Foto: L.S


Des de la urbanització Blancafort van comunicar l'incident a l'Ajuntament de Reus, que encara no té competències sobre el carril bici, però el gestionarà un cop s'acabin les obres. Aquestes haurien de finalitzar en les pròximes setmanes, segons el calendari previst inicialment, però Mestres no descarta que s'allarguin per revisions en l'estructura.

Evidencia, a més, que "ha sigut una errada, però podria haver passat d'aquí a dos mesos quan passés un vianant o una bici i, llavors, seria un accident". Per això, l'associació de veïns demana garanties que el projecte compleixi les perspectives, tant de pressupost i materials, com de tranquil·litat dels usuaris.

Arxivat a