Deixen en llibertat un dels dos detinguts pel crim del Mercadal a Reus

Els fets van tenir lloc el passat 29 de setembre a la capital del Baix Camp

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Tarragona ha decretat la llibertat amb mesures cautelars d'un dels dos acusats pel crim.
La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Tarragona ha decretat la llibertat amb mesures cautelars d'un dels dos acusats pel crim. | Mar Rovira/ACN
12 de gener del 2024
Actualitzat a les 12:09h
Un dels dos individus que van ingressar a presó per la seva presumpta participació en la mort d'un home a prop de la plaça del Mercadal de Reus el passat 29 de setembre ha quedat en llibertat. Així ho ha acordat la Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona, que manté l'home com a investigat en la causa.

Els magistrats, segons ha explicat el Diari de Tarragona, consideren que l'acusat que ha quedat en llibertat té arrelament familiar i que no hi ha risc de fugida. En aquest sentit, s'han dictat diverses mesures cautelars, com l'obligació de presentar-se al jutjat cada dilluns, l'entrega del passaport i l'obligació de comunicar qualsevol canvi de domicili.

En aquest sentit, l'individu que ha quedat en llibertat està acusat, juntament amb un altre home, de colpejar la víctima, que va morir hores després a l'hospital. El primer acusat va ser detingut el passat 7 d'octubre, mentre que el segon va ser arrestat el 23 de novembre.
 

L'home va morir a l'hospital a causa dels cops rebuts per part dels acusats

Segons el relat del jutge de guàrdia, els fets van tenir lloc el 29 de setembre de 2023, al voltant de les onze de la nit, a Reus, quan la víctima va tenir una discussió amb un dels acusats i va ser expulsada d'un concert per part del personal de seguretat. Posteriorment es va dirigir al carrer Metge Fortuny, on els dos acusats van propinar diversos cops a l'home.

La víctima va ser traslladada a l'Hospital Sant Joan de Reus, però va morir hores després a causa de les ferides causades pels cops que havia rebut. Després dels fets, els dos suposats responsables de la mort van desaparèixer, tot i que van ser detinguts el 7 d'octubre i el 23 de novembre.