Alerta Transcat a l'AP-7 a l'Aldea per un camió amb una fuita de butà

Es desvia el trànsit a l'N-340 a causa de la fuita que ha patit un camió de mercaderies perilloses que transporta fins a 20 tones d'una barreja d'hidrocarburs gasosos liquats

Imatge de les cues generades pel camió que ha patit la fuita.
Imatge de les cues generades pel camió que ha patit la fuita. | Trànsit
16 de gener del 2024
Actualitzat el 25 de març a les 11:01h

Migdia complicat en una de les principals carreteres de Tarragona, l'AP-7, a l'altura de l'Aldea. Un camió que circulava en aquesta via s'ha aturat al voral després que el conductor hagi detectat que estava patint una fuita.
 


El camió de mercaderiesperilloses transportava hidrocarbur en estat gasós, butà, i això ha obligat que s'activés el plaTRANSCAT en alerta per part de ProteccióCivil, el pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderiesperilloses.

L'avís dels fets al 112 s'ha produït a les 10.31 hores i a conseqüència els Mossos d'Esquadra han tallatl'AP-7 al quilòmetre 321,7, a l'altura de l'Aldea, i s'estan realitzant desviamentsa l'N-340. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com el Grup de Riscos Tecnològics (GRIT). Els Mossos d'Esquadra també participen en les tasques regulant el trànsit, ja que es comencen a generar cues quilomètriques a la zona. El tall s'ha efectuat a l'AP-7 entre el quilòmetre 323 i el 319.

Vint tones d'hidrocarburs gasosos liquats

El camió que ha patit la fuita transportava fins a 20tones d'una barreja d'hidrocarbursgasososliquats i, de moment, es desconeix la quantitat de producte que ha fuitat en estat gasós.

El GRIT ha fet comprovacions al camió i ha certificat que la fuita es troba a la vàlvula de sobrepressió ubicada al sostre de la cisterna. En aquests moments, la fuita ha disminuït i els efectius estan fent mesuraments, per comprovar els nivells i descartar acumulacions de gas a la zona i són negatius.

Arxivat a