Els veïns de la Mineta reclamen un pas de vianants que connecti amb l'avinguda Onze de Setembre de Reus

Un cop inaugurat l'enllumenat del carrer de l'Hospitalera, demanen altres millores urbanístiques al barri

El carrer de l'Hospitalera uneix l'avinguda Onze de Setembre i el carrer de les Borges del Camp
El carrer de l'Hospitalera uneix l'avinguda Onze de Setembre i el carrer de les Borges del Camp | Ajuntament de Reus
17 de gener del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 12:02h

"Abans no hi havia més llum que la de les cases", expressen des de l'Associació de Veïns del barri de la Mineta de Reus. Fan referència, satisfets, al nou enllumenat que el carrer de l'Hospitalera va estrenar fa aproximadament un mes. 

Amb tot, demanen a l'Ajuntament altres millores urbanístiques per aquesta via, com una neteja més exhaustiva i, sobretot, un pas de vianants que pugui connectar-la correctament i amb seguretat a l'avinguda Onze de Setembre. El carrer de l'Hospitalera arriba fins al pas a nivell de les vies del tren.

El veïnat d'aquesta zona nord de la ciutat també demanen que es faci un estudi lumínic de tots els fanals, per garantir a llarg termini l'optimització de l'enllumenat al barri. Els residents han detectat diferents problemàtiques i es tracta d'una petició que han fet diverses vegades en els últims anys.

Una reclamació dels veïns

El projecte de l'enllumenat públic del carrer de l'Hospitalera es va adjudicar l'agost del 2023 i ha permès la instal·lació de 10 punts de llum sobre columnes de 6 metres d'alçada. La via, d'uns 200 metres, ha vist incrementada l'afluència de vianants amb el pas del temps i principalment l'utilitzen les persones que viuen en una desena de cases.

Alhora, des de l'AVV de la Mineta insisteixen a la necessitat d'un estudi lumínic de tot el barri. "Volem un pla a 2, 4 o 6 anys vista, però que ens porti a optimitzar els sistemes d'enllumenat", assenyala el president, Xavier Panisello.

Un altre membre de la junta apunta que "molts fanals estan espatllats o no estan ben coordinats; per exemple, al carrer Duesaigües estan encesos a les tres de la tarda", descriu. L'entitat veïnal recull queixes generals que, també, exposen preocupació per la contaminació lumínica.

"Alguns carrers estan massa il·luminats i d'altres tenen poca llum o és inexistent", indiquen. La primera situació els dificulta el descans a les nits i, la segona, els genera inseguretat. Reclamen aquestes millores urbanístiques d'acord amb les normatives i recomanacions europees.

Arxivat a