El Vendrell crea el Consell Municipal de Turisme per replantejar el model

La intenció és desestacionalitzar el turisme i fer-lo més sostenible

Vista del Vendrell.
Vista del Vendrell. | TGNDigital
17 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:29h
La regidora de Turisme, Silvia Vaquero, ha presentat en roda de premsa una iniciativa clau per potenciar el sectorturístic al Vendrell: la creació del ConsellMunicipal de Turisme. Aquest òrgan se centrarà a assessorar i proposariniciatives per mantenir el turisme com a un dels principals motorseconòmics de la localitat.

El turisme no només exerceix un paper fonamental en l'estimulació de l'economia i la creació d'ocupació, segons ha explicat, sinó que també destaca com a lligam entre tots els valors i recursos del municipi. Això inclou les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, els espaisnaturals com les Madrigueres i la reservamarina de Masia Blanca, les aigüestermals del Riuet de Coma-ruga, la xarxa de camins i el ric patrimoni cultural, que abasta la culturapopular, els museus, les exposicions i els esdeveniments centrats en figures com Pau Casals i Àngel Guimerà, entre altres.

Silvia Vaquero ha subratllat que l'objectiu principal del consell és desestacionalitzar el turisme, assegurar la seva sostenibilitat i promoure una diversificació tant de l'oferta com de la demanda turística. Per aconseguir-ho, el ConsellMunicipal de Turisme inclourà representants de tots els agents turístics del Vendrell, siguin del sector privatpúblic.

El primer pas per a la creació d'aquest òrgan serà la redacció i aprovació del reglament que en determinarà la constitució i el seu funcionament. Es tracta d'una iniciativa destinada a consolidar i impulsar el turisme, preservant alhora els valors i la identitat del Vendrell.