Les obres del nou intercanviador d'autobusos de Battestini començaran al març

L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat els treballs per 1,24 milions d'euros

El nou intercanviador d'autobusos de Tarragona s'ubicarà al carrer del Doctor Battestini.
El nou intercanviador d'autobusos de Tarragona s'ubicarà al carrer del Doctor Battestini. | Cedida
17 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:45h
L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat les obres de construcció de l'intercanviador d'autobusos del carrer del Doctor Battestini a l'empresa Romà Infraestructures i Serveis. El pressupost dels treballs és d'1,24 milions d'euros i el termini d'execució és de vuit mesos, ja que han d'estar enllestits abans del 31 de desembre de 2024.

Les previsions del govern municipal de Tarragona és que les actuacions comencin el pròxim mes de març i que estiguin acabades durant el mes d'octubre. El nou intercanviador d'autobusos de Tarragona s'ubicarà al carrer del Doctor Battestini, a l'actual aparcament de zona blava, a tocar de l'estació d'autobusos.

L'objectiu d'aquesta nova infraestructura, finançada a través dels fons europeus Next Generation, és reorganitzar el servei de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona.
 

Obres en dues fases

L'intercanviador de Battestini comptarà amb quatre carrils de circulació, dos en cada sentit. Així mateix, es farà una rotonda en cada extrem de l'espai i sis grans marquesines. L'intercanviador estarà connectat a l'estació d'autobusos a través d'un pas de vianants. Finalment, en la primera fase de treballs es canviarà de lloc el pas de vianants de l'avinguda Roma, que connectarà la plaça de l'Alcalde Lloret amb l'intercanviador.

En la segona fase, es faran obres al carrer Domènec Guansé, eliminant un carril de circulació i instal·lant una mitjana, quedant tancat l'actual accés que hi ha des d'aquest carrer a l'avinguda Roma.