El PP impugna el pressupost del Consell Comarcal del Baix Camp

Els populars asseguren que s'han aprovat unes despeses que no podran ser finançades amb els ingressos previstos per no tenir suport legal

El PP ha impugnat el pressupost del Consell Comarcal del Baix Camp de 2024.
El PP ha impugnat el pressupost del Consell Comarcal del Baix Camp de 2024. | PP Baix Camp
18 de gener del 2024
Actualitzat a les 14:05h
El Partit Popular ha impugnat el pressupost de 2024 del Consell Comarcal del Baix Camp (CCBC). Segons els populars, els comptes incorren en un dels supòsits establerts a l'article 170.2 del Text refós de la Llei de les Hisendes Locals, generar insuficiència pressupostària, i a més incompleix el principi d'estabilitat pressupostària, ja que aprova unes despeses que no podran ser finançades amb els ingressos previstos per no tenir suport legal.

En aquest sentit, el PP afirma que aquest fet ve donat per la no aprovació definitiva abans de l'1 de gener de 2024 de l'Ordenança Reguladora per a la prestació del servei de tractament i recollida dels residus municipals, necessària per poder aplicar les noves tarifes aprovades per la Junta General de SECOMSA, que inclouen un increment superior al 30%.

Segons els populars, el govern del Consell Comarcal va continuar amb l'aprovació del pressupost per a l'any 2024, malgrat estar confeccionat prenent com a base les tarifes aprovades a la Junta General de SECOMSA, a priori inaplicables.
 

"El govern del CCBC ha posat en perill l'empresa i els llocs de treball"

El PP denuncia "una greu irresponsabilitat", primer aprovant unes tarifes a la Junta General "sense una justificació clara", i desprès aprovant un pressupost, fins i tot reconeixent en el plenari que no es pot aplicar aquest increment, perquè "no existeix un instrument legal que garanteixi el cobrament de les tarifes aprovades".

David Chatelain, portaveu del Partit Popular, ha assenyalat que "el govern del CCBC ha posat en perill l'empresa i els llocs de treball amb una irresponsabilitat manifesta i gestionada en contra dels més bàsics criteris de transparència, eficàcia i eficiència, portant un tema a comissió i desprès a portaveus sabent que era absolutament inaplicable".

El portaveu del PP ha afegit que "no aplicar aquest increment pot suposar que SECOMSA tanqui amb pèrdues per segon any consecutiu, el que suposaria la seva dissolució automàtica, amb els perjudicis que això comportaria per a molts municipis de la comarca".