Protecció Civil alerta d'onades de més de 2 metres i mala mar al Delta de l'Ebre

S'ha activat el pla PROCICAT en prealerta

El Delta de l'Ebre tindrà un episodi de mala mart en aquesta borrasca.
El Delta de l'Ebre tindrà un episodi de mala mart en aquesta borrasca. | TarragonaDigital
19 de gener del 2024
Actualitzat a les 11:29h
L'anunciat canvi de temps ha arribat aquesta vegada com un rellotge. Les precipitacions han començat a fer acte de presència, de sud a nord, des de primera hora del matí de divendres, 19 de gener, una aigua molt necessària, especialment a la demarcació de Tarragona.

De moment, les quantitats més importants s'estan registrant al Tarragonès i al BaixPenedès. A Torredembarra ja han caigut 19,2 litres fins a mig matí, mentre que al Vendrell uns 14,2 litres, segons el ServeiMeteorològic de Catalunya. S'espera que aquest episodi de plujas'allargui durant tota la jornada de divendres i, de cara al vespre, la cota de neubaixaria fins als 200metres i podria deixar enfarinades a les zones interiors de les Terres de l'Ebre.

També en aquesta àrea, ProteccióCivil ha activat en prealerta el pla PROCICAT perquè s'espera maregassa amb onades de fins a 2,5 metres al Delta de l'Ebre. La mala mar tornarà a posar a prova l'estabilitat del delta i es demana la màximaprecaució a la zona. Pel que fa a les pluges a l'Ebre, de moment no s'han registrat quantitats importants i la més destacada seria a Tortosa, amb uns minsos 3,6 litres.