L'Espluga de Francolí rep 100.000 euros de l'ACA pel transport d’aigua en vehicles cisterna

Les Piles, Sarral i Montblanc també ha rebut ajudes de l'ACA

Imatge d'un camió cisterna amb aigua
Imatge d'un camió cisterna amb aigua | Laura Busquets / ACN
22 de gener del 2024
Actualitzat a les 10:13h
L'Agència Catalana de l'Aigua ha concedit ajudes a diferents municipis de la Conca de Barberà per al transport d’aigua en vehicles cisterna i l’execució d’actuacions d’emergència. 

Concretament, l'Espluga de Francolí ha rebut una subvenció de 100.000 euros per fer front a les despeses de l'abastament d'aigua al municipi. Es tracta d'una de les concessions més altres que l'ACA ha fet en un municipi català, a causa de la gravetat de la situació de sequera i la manca de subministrament d'aigua potable que existeix a l'Espluga.

En aquest sentit, els ajuts oscil·len entre el 30% i el 95% del cost total, amb un màxim de 100.000 euros. Per tant, l’Espluga de Francolí ha rebut el màxim permès de l’ajuda. 

Per altra banda, tres municipis més de la Conca de Barberà han rebut ajuts. Les Piles ha rebut 3.431,74 euros; Sarral ha rebut 2.160,86 euros; i Montblanc 1.169,08 euros.

En els darrers dos anys, l’ACA ha invertit prop de 190 milions d’euros per garantir el subministrament d'aigua potable en els municipis catalans que arrosseguen aquesta problemàtica a causa de la sequera sostinguda que pateix el país.