La ràpida intervenció d'uns veïns salva la vida a una dona del Vendrell

Una dona va patir una aturada cardiorespiratòria i la intervenció de tres veïns va ser vital

Els veïns van iniciar la maniobra RCP fins que van arribar els serveis d'emergències.
Els veïns van iniciar la maniobra RCP fins que van arribar els serveis d'emergències. | TarragonaDigital
23 de gener del 2024
Actualitzat a les 9:46h
Moments de tensió amb finalfeliç els que es van viure el dilluns, 22 de gener, al municipi del Vendrell. La ràpida intervenció de tres veïns va permetre salvar la vida a una dona que havia patit una aturadacardiorespiratòria en ple carrer.

Els fets van tenir lloc a primera hora del matí, a la plaça del Tívoli, en ple centre del Vendrell. Una dona de 78 anys que passejava per la zona de sobte es va desplomar: havia patit una aturadacardiorespiratòria.

Tres persones que eren a la zona no van dubtar a ajudar la dona i, per sort, van recordar que a l'auditori que hi ha a la zona hi havia un aparell de reanimació, conegut com DEA. Mentre esperaven els serveis d'emergències que havien avisat immediatament, van iniciar les maniobresRCP amb el DEA.

Aquesta acció va permetre salvar la vida de la dona, la qual va ser atesa poc després per la PoliciaLocal del Vendrell i, tot seguit, pel Sistema d'EmergènciesMèdiques. Gràcies a la rapidesa dels veïns, la dona es recupera ara a l'hospital Joan XXIII de Tarragona i la seva vida no corre perill.