La renovació del Parc de Bombers de Tarragona tira endavant: estarà enllestida el 2026

Infraestructures de la Generalitat ha licitat les obres de renovació i ampliació de l'equipament per 7,85 milions d'euros

El Parc de Bombers de Tarragona es renovarà i ampliarà a partir de l'estiu.
El Parc de Bombers de Tarragona es renovarà i ampliarà a partir de l'estiu. | TarragonaDigital
24 de gener del 2024
Actualitzat a les 12:12h
L'esperada renovació i ampliació del Parc de Bombers de Tarragona ha fet un pas definitiu amb la licitació de les obres. El Govern, a través d'Infraestructures de la Generalitat, ha tret a concurs l'execució dels treballs amb un pressupost de 7.852.530,16 euros. Està previst que les obres comencin el pròxim mes de juny i que s'allarguin durant 18 mesos.

Així, la previsió és que les noves instal·lacions estiguin a punt l'any 2026, més de quatre dècades després de la seva posada en marxa al Polígon Francolí. El pressupost de licitació serà de 7,85 milions d'euros, més de 3 MEUR més del pressupost inicial que es va aprovar l'any 2022 i que era de 4,5 milions d'euros.

La reforma i ampliació de les instal·lacions es va iniciar l'any 2020, amb la licitació del projecte, que va ser adjudicat a Miquel Mas Arquitectes. Cal recordar que el Parc de Bombers de Tarragona compta amb gairebé seixantena de bombers i 11 vehicles.
 

Les obres conviuran amb l'activitat habitual dels Bombers

Segons es detalla en el projecte, la renovació i ampliació del Parc de Bombers de Tarragona es farà en deu fases d'actuació. En aquest sentit, una de les dificultats de les obres serà la convivència amb l'activitat habitual dels bombers, que continuaran treballant a l'equipament mentre es fan els treballs.

El projecte es desenvoluparà en nou fases i una fase 0, que inclou treballs previs. En la fase 1 s'arranjarà l'accés nord i es farà una instal·lació temporal per allotjar camions. La segona fase inclou l'enderroc parcial de les cotxeres, mentre que en la tercera es construirà el nou edifici de Dependències. L'actual edifici de Dependències s'enderrocarà la fase 4.

La cinquena fase suposarà la construcció parcial del nou edifici de cotxeres, mentre que en la sisena es farà un nou enderroc parcial de les cotxeres. Pel que fa a la fase 7, es finalitzaran les noves cotxeres i en la fase 8 es retirarà la instal·lació temporal per allotjar camions. Finalment, la novena fase inclourà la rehabilitació zona de pràctiques.

Un aspecte important en aquestes obres són les inundacions que es produeixen a la zona. Aquesta problemàtica suposa un greu deteriorament de l'edifici, motiu pel qual l'Ajuntament de Tarragona està treballant per fer actuacions de millora en la urbanització de l'entorn pròxim al Parc de Bombers.