Dos operadors interessats a instal·lar-se al sector comercial la Muntanyeta Nord del Vendrell

El regidor d'Activitats Econòmiques ha desvelat els plans per al municipi, en què també hi consta tirar enrere el pla que restringia l'obertura d'oficines i entitats bancàries al centre

Vista aèria del Vendrell
Vista aèria del Vendrell | SPERC
24 de gener del 2024
Actualitzat a les 12:44h
El regidord'ActivitatsEconòmiques i LlicènciesUrbanístiques, Jero Merino, ha explicat els objectius per a l'any 2024 en matèria d'activitats i promoció al Vendrell. El seu enfocament principal és que el Vendrell "reforci el seu paper de referència al Baix Penedès" i, en aquesta línia, s'iniciaran un seguit d'accions que passen per tirarenrere la modificació puntual del PlaGeneral de 2008 o el desenvolupament de la MuntanyetaNord.

Entre els objectius, el regidor ha destacat el suport al comerç i empreseslocals, la promoció i captació de noves inversions, la potenciació del centre com a àrea comercial de referència i la creació de nousespais comercials.

Carrers més amables i el retorn d'entitats financeres

Merino ha detallat que aquestes prioritats es materialitzaran a través de treseixos d'acció política. En primer lloc, se centraran a impulsarl'ordenançacomercial per facilitar el desenvolupament de zones comercials de vianants al centre, amb l'objectiu de fer dels carrers llocs "més amables" i amb establiments atractius.

Un altre punt destacat és la reversió de la modificació puntual del Pla General de 2008, la qual restringial'oberturad'oficines i entitats bancàries al centre durant la crisi financera. Merino ha argumentat que aquesta mesura podria dinamitzar la zona, ja que hi ha localsbuits que podrien acollir activitats financeres.

Interès dels operadors al sector Muntanyeta Nord

Finalment, s'ha posat èmfasi en el desenvolupament del sectorcomercial La Muntanyeta Nord, amb una àrea de 30.000 m2 de sòl comercial. Aquest projecteno només seria estratègic per al Vendrell, sinó que també contribuiria a solucionarproblemeslocals, com les molèsties causades per la zona en runes de l'antigafàbrica Superave i milloraria la connexió de vianants amb l'hospital.

Merino ha destacat la importància de col·laborar amb el CIT-Comerç del Vendrell en aquestes iniciatives i ha informat que ja hi ha interèsd'operadors com McDonald's i BonPreu pel sector MuntanyetaNord.