Els Tastets i el Mercat marcaran la prèvia de la Gran Festa de la Calçotada

La 42 edició de la festa gastronòmica més multitudinària del país espera rebre més de 30.000 visitants.

Imatge dels tastets de 2023
Imatge dels tastets de 2023 | Cedida
25 de gener del 2024
Valls ja ho té tot a punt per a la Gran Festa de la Calçotada. La capital de l'Alt Camp, celebrarà aquest diumenge dia 28 de gener, la 42 edició de la festa gastronòmica més multitudinària del país, amb més de 30.000 visitants.

La Cambra de Comerç de Valls, conjuntament amb l'Ajuntament i les entitats col·laboradores, tenen per objectiu fer encara més gran l'esdeveniment. Per aquest motiu, la festa no només es concentra en un dia, si no que durant el cap de setmana ja hi haurà diferents activitats per acollir els milers de visitants que arribaran a la comarca.

En aquest sentit, a partir del dissabte dia 27 de gener la ciutat gaudirà dels Tastets i el Mercat de la Calçotada que tindran lloc com a actes complementaris a la Gran Festa de la Calçotada de l'endemà. Així, els Tastets de la Calçotada permetran fer degustacions a base de calçots de Valls, amb set restaurants vallencs que oferiran les seves noves propostes de plats de cuina del calçot, maridats amb vermuts i vins de la DO Tarragona. Concretament, els establiments que hi participen són: Cal Ganxo, Cítric, Ecliss, ForEvents, Luga, Magatzem del Vermut i Portal 22.

Els Tastets de la Calçotada, organitzat per la regidoria de Turisme i l'Associació de Restauradors de Valls i l'Alt Camp, se celebrarà al Pati durant tot el dissabte de 10 a 21 hores i diumenge de 10 a 14 hores. Durant la primera de les jornades, no hi faltarà a més la música en directe de la Red Star amb un DJ, a l'escenari del Pati, serà el dissabte de 12 a 14.30 hores i de 18 a 22 hores.
 

Un estand del Pati Foto: Cedida

 

Mercat de la Calçotada

Una altra de les novetats d'enguany és la recuperació del Mercat de la Calçotada. El programa de la festa de 2024 es complementa, també dissabte i diumenge, amb el Mercat de la Calçotada que reunirà a una trentena de paradistes d'artesania i alimentació als carrers Jaume Huguet, Jaume Mercadé, Germans Sant Gabriel i Francesc Català Roca.

D'aquesta manera, la jornada obre les portes al que serà un cap de setmana de celebracions dedicades a la cuina del calçot i que finalitzaran el diumenge amb tots els actes programats de la Gran Festa de la Calçotada que enguany celebra ja la seva 42a edició.