El transport comarcal de viatgers augmenta un 21% a la Conca de Barberà

El servei que ha sofert major increment ha estat la línia 12 Biure de Gaià, Conesa, Les Piles, Guialmon i Santa Coloma de Queralt

Interior d'un autobus
Interior d'un autobus | Marina Montes Collado
25 de gener del 2024
Actualitzat a les 9:37h
Durant l'any 2023 han emprat el servei de transport de viatgers un total de 8.852 d'usuaris a la Conca de Barberà. Aquestes dades representen un augment d'un 21% respecte al mateix període de l'any 2022.

El servei que ha sofert major increment ha estat la línia 12 Biure de Gaià-Conesa-Les Piles-Guialmons-Sta. Coloma de Queralt, la qual ha tingut un increment del 111% respecte a l'any anterior. La línia 3 Forès-Passanant-Belltall-Tàrrega ha tingut un increment del 83% respecte a l'any anterior.

La línia 9 Sta. Coloma de Queralt-Les Piles-Rocafort de Queralt- Sarral-Pira-La Guàrdia dels Prats-Montblanc ha tingut un increment del 77% respecte a l'any anterior. Pel que fa a les línies de Rojals-Montblanc i Prenafeta-Montblanc es tracta d'un servei que es va començar a realitzar durant l'any passat i, per tant, no hi ha dades comparatives igual que la línia 2 Lilla-Vilaverd-Montblanc, ja que durant el primer trimestre de l'any 2022 el servei només es duia a terme els divendres.

El servei de transport comarcal compta amb el finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El Consell Comarcal de la Conca de Barberà gestiona el servei de transport entre municipis de la comarca per tal de facilitar la comunicació i l'accés de serveis i actualment hi ha catorze línies que s'ofereixen als usuaris.