Neix El Casalet, el nou servei de canguratge de Vandellòs

Es posarà en marxa el pròxim 5 de febrer al Casal de Joves de Vandellòs

El Casalet es farà de dilluns a dimecres al Casal de Joves de Vandellòs.
El Casalet es farà de dilluns a dimecres al Casal de Joves de Vandellòs. | Cedida
25 de gener del 2024
Actualitzat a la 13:54h
L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, a través de la Regidoria d'Igualtat, posarà en marxa un nou servei a partir del 5 de febrer. Es tracta de 'El Casalet', un servei de canguratge que estarà a disposició de les famílies amb infants de 6 a 12 anys —nascuts entre el 2012 i el 2017— al Casal de Joves de Vandellòs, de dilluns a dimecres de 17 a 19 hores.

El preu d'aquest servei serà d'1 euro per infant i dia i s'haurà de pagar sempre per transferència bancària. Hi haurà tres modalitats de pagament: puntual (1 euro cada vegada que se'n faci ús), un abonament de 10 dies (amb un preu de 10 euros) i un pagament únic fins al final del servei, previst el 29 de maig (amb un preu de 35 euros).

La inscripció per utilitzar aquest servei es pot fer de manera presencial, al Casal de Joves de Vandellòs —de dilluns a dimecres de 17 a 19 hores—, o en línia a través del següent enllaç.
 

"Facilitar a les famílies la conciliació laboral i personal"

Segons ha explicat la regidora d'Igualtat, Esmeralda Saladié, l'objectiu d'aquest nou servei, que està subvencionat per la Generalitat de Catalunya, és "facilitar a les famílies la conciliació laboral i personal i oferir als nens i nenes un temps de lleure de qualitat, en un espai segur".

En aquest sentit, la regidora ha explicat que a El Casalet, "els infants podran berenar, fer els deures, jugar, fer manualitats, llegir i participar en un munt d'activitats més i, en definitiva, gaudir d'una tarda divertida, mentre les persones que els cuiden podran aprofitar aquest temps per fer allò que necessiten".
 

Criteris prioritaris

Tindran prioritat d'utilització del servei les famílies monoparentals o amb altres responsabilitats de cura acreditada, les mares migrants, les mares en situació de violència masclista, en situació d'atur de llarga durada, més grans de 52 anys.

Segons ha detallat l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, aquests col·lectius tindran prioritat en cas que s'omplin les places ofertes.