Denuncien que volen desnonar una família de Salou d'un habitatge d'HPO que sempre ha pagat

El Sindicat de Llogateres de Catalunya assenyala que el desnonament del pis, ubicat en una promoció de la Caixa, està previst el 5 de febrer

Imatge dels pisos de protecció oficial que la Caixa va construir a Salou.
Imatge dels pisos de protecció oficial que la Caixa va construir a Salou. | ERC Salou
25 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:16h
El Sindicat de Llogateres de Catalunya ha denunciat que "la Caixa vol desnonar una família de Salou d'un habitatge de protecció oficial que sempre ha pagat". En un comunicat, l'entitat ha afirmat que "no es renoven els contractes de lloguer i deixen més de la meitat dels pisos de la finca buits".

Segons ha explicat el Sindicat, la Quica i el seu marit tenen programat el desnonament del seu pis el pròxim 5 de febrer a Salou, després de viure durant sis anys en un pis de la promoció d'habitatges de protecció oficial que l'Obra Social La Caixa va construir a Salou l'any 2009.
 

Denuncien que la meitat dels habitatges de la promoció d'HPO de Salou estan buits

La parella, segons assenyala el comunicat del Sindicat, va aplicar a la convocatòria oberta que oferia l'Ajuntament i va aconseguir un contracte de lloguer de cinc anys, tot i que els van dir que al finalitzar podrien renovar-lo o tindrien dret a compra. Però no sabien que el règim de lloguer social de la promoció que obliga a la propietat a tenir llogats els pisos només era de 10 anys.

A partir de l'any 2019, quan el règim de lloguer social va finalitzar, "l'Obra Social, dissolta i ara constituïda com a ImmoCriteria (CriteriaCaixa), s'ha dedicat a no renovar cap contracte de lloguer i a expulsar a totes les famílies per vendre els pisos".

En aquest sentit, el Sindicat denuncia una "esperpèntica situació" a la promoció d'HPO de Salou: 40 del 80 habitatges de la finca estan totalment buits i sense complir la seva funció social.
 

Milers de llogateres afectades a Catalunya

La situació de la Quica i el seu marit, però, no és única. Segons les dades del Sindicat de Llogateres de Catalunya, "són 2.000 habitatges de gairebé quaranta promocions d'HPO construïdes per l'Obra Social entre el 2002 i el 2012 que es troben en diverses situacions de desregularització i que permeten a ImmoCriteria expulsar i cometre abusos i assetjament sistemàtics sobre les seves llogateres"