La consellera Ester Capella recalca el valor de «recosir les trames urbanes» en la seva visita a Reus

L'aposta del Govern per vies sostenibles busca connectar urbanitzacions i zones industrials amb les ciutats

La consellera de Territori, Ester Capella, ha conegut de primera mà l'evolució de les obres dels dos primers trams del vial
La consellera de Territori, Ester Capella, ha conegut de primera mà l'evolució de les obres dels dos primers trams del vial | Sandra Pérez
26 de gener del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 12:06h

La consellera de Territori, Ester Capella, ha visitat aquest divendres 26 de gener les obres del carril bici a la carretera TV-3141, entre Reus i Cambrils. Ha refermat que la tercera fase de l'actuació s'iniciarà el pròxim estiu, amb la previsió que el nou vial quedi completat el 2026 i amb una inversió superior als 7 MEUR.

Capella ha destacat la importància de treballar en "altres formes de mobilitat diferents, més enllà de la xarxa ferroviària" i pensar, per tant, en "vies ciclables i per vianants". De fet, el seu valor rau en la sostenibilitat i la capacitat de "recosir el territori i apropar les trames urbanes que a vegades queden despenjades, com urbanitzacions o polígons industrials", ha exposat la consellera.

Des del consistori reusenc, els regidors d'Urbanisme i Via Pública, Marina Berasategui i Daniel Marcos -respectivament-, han celebrat aquestes "obres tan esperades per la ciutat de Reus i llargament reclamades per la urbanització".

Han assistit a la visita representants de l'Ajuntament de Reus i la delegació territorial del Govern al Camp de Tarragona Foto: Sandra Pérez

"Són molt bones notícies per Reus i el territori", han expressat en referència a l'impuls que el Govern donarà a la connexió amb Cambrils. De fet, l'Ajuntament estaria estudiant vies per tenir major responsabilitat sobre el carril bici entre ambdues ciutats, ha assenyalat Berasategui.

El preu de l'habitatge a Catalunya

A més dels diferents projectes que el departament de Territori té sobre la taula per potenciar i ampliar la xarxa pedalable al Camp de Tarragona; la consellera ha recordat en la seva visita a Reus una qüestió prioritària pel Govern com és el preu de l'habitatge.

Capella ha afirmat que "no té cap mena de dubte" que el Govern de l'Estat complirà amb l'acord a què van arribar amb la ministra d'Habitatge Isabel Rodríguez, pel qual es publicarà la memòria relativa a les zones declarades com a tensionades -140 municipis- i simultàniament un sistema d'índex de preus de referència.

La consellera ha explicat, també, que la Generalitat ja comptava amb un "índex propi determinat pels indicadors socioeconòmics de Catalunya", que es va millorar quan es va contemplar la llei de contenció de rendes

Per aquest motiu, demanaven al Govern central un sistema referencial, i no un únic índex homogeni, que permeti determinar els preus de l'habitatge al país, sobretot pels grans tenidors. El ministeri hauria de donar compliment a l'acord -i que els topalls a les zones tensionades entrin en vigor- al llarg del pròxim mes de febrer.

Arxivat a