L'Ajuntament de Tarragona inclourà al POUM el trasllat de l'antiga Universitat Laboral a Ponent

La ubicació preferida és el PP-9, darrere els barris de la Floresta i l'Albada, però tampoc es descarta la zona entre Campclar i Bonavista

Imatge d'un dels edificis que formen part del Complex Educatiu de Tarragona.
Imatge d'un dels edificis que formen part del Complex Educatiu de Tarragona. | TarragonaDigital
26 de gener del 2024
Actualitzat a les 15:47h
L'Ajuntament de Tarragona està immers en l'elaboració del nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) i, entre altres qüestions, té previst incloure en ell el trasllat del Complex Educatiu de Tarragona als barris de Ponent. Aquesta és una qüestió que es debat des de fa anys i, de fet, va aparèixer durant la passada campanya electoral. Aquest dijous 25 de gener, el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, va tornar a posar el tema sobre la taula en una entrevista a l'ACN.

El govern municipal de la capital tarragonina, liderat pel socialista Rubén Viñuales, no es aliè a la qüestió i de fet va ser una de les propostes del PSC durant la passada campanya electoral. En aquest sentit, fonts municipals han explicat que l'aposta de l'actual govern és que aquest equipament educatiu s'ubiqui al PP-9, just darrere dels barris de la Floresta, l'Albada i Parc Riu Clar.

L'anterior equip de govern, que liderava ERC, defensava també el trasllat de l'antiga Universitat Laboral, tot i que apostava per la zona entre Campclar i Bonavista com a potencial ubicació. Aquesta mateixa proposta és la que feia el president del Port de Tarragona, Saül Garreta.

Cal recordar que a les instal·lacions del Complex Educatiu de Tarragona hi ha l'Institut Pere Martell, l'Institut Cal·lípolis i l'Escola SOLC. Així mateix, l'espai compta amb el Camp d'Aprenentatge, residències d'estudiants, pistes esportives i les noves instal·lacions de Barnahus Tarragona, el servei d'atenció a nens i adolescents víctimes de violència sexual.
 

La Generalitat decidirà la ubicació

Fonts municipals han assenyalat que, quan arribi el moment, plantejaran a la Generalitat, que tindrà la darrera paraula, les dues opcions, perquè tenen clar que el trasllat de les instal·lacions del Complex Educatiu de Tarragona és necessari per qüestions de seguretat. En aquest sentit, remarcaran que l'opció preferida per l'executiu és la de traslladar les instal·lacions educatives al PP-9, ubicat entre la T-11 i l'A-7.

La preferència ve donada perquè es tracta d'una zona, en la qual està previst construir un hospital privat, que ja està urbanitzada. L'espai alliberat per l'antiga Universitat Laboral, l'aprofitaria el Port de Tarragona per continuar amb el seu creixement, apostant per l'arribada de nous negocis, vinculats a l'economia verda.

Pel que fa a la ubicació proposada pel govern de l'alcalde Pau Ricomà, entre Campclar i Bonavista, a tocar de l'Anella Mediterrània, l'actual executiu preveu la construcció d'un gran parc, per dignificar i relligar els barris de Ponent.