El guanyador del Concurs de Menjar Calçots de Valls se'n cruspeix 240 en 45 minuts

Aquesta ha estat la seva vuitena vegada que s'ha presentat al certamen, en la qual ha batut el seu rècord personal i s'ha proclamat campió

El guanyador del concurs de menjar calçots 2024, Antonio Hernández, durant el certamen
El guanyador del concurs de menjar calçots 2024, Antonio Hernández, durant el certamen | ACN / Ariadna Escoda
29 de gener del 2024
Actualitzat a les 10:43h
Antonio Hernández Garcia ha estat la persona que més calçots ha menjat al Concurs de Menjar Calçots de Valls de la 42a edició de la Gran Festa de la Calçotada. El de Santa Perpètua de la Mogoda s'ha proclamat guanyador del concurs després de de menjar-se 240 calçots amb un pes de 3.060 quilos, en 45 minuts, davant l’atenta mirada del públic que omplia de gom a gom la plaça del Pati.

Aquesta ha estat la seva vuitena vegada que s'ha presentat al certamen, en la qual ha batut el seu rècord personal i s'ha proclamat campió. Tot i que per normativa, l'any vinent no es podrà tornar a presentar, té clar que el 2026 tornarà a la capital de l'Alt Camp per competir de nou. 

En aquest sentit, les normes de l'organització han fet que enguany es notés l’absència del dotze vegades campió Adrià Wegrzyn, ja que el guanyador de l'edició anterior del concurs no pot presentar-se a la següent. 

El segon classificat ha estat Ramon Caballero Flix de Barcelona, amb 196 calçots i 2.260 grams. El tercer ha estat Ramon Forès Sans de Valls, després menjar-se 190 calçots.

Concurs de Cultivadors de Calçots i de Salsa

Per la seva banda la 36a edició del Concurs de Cultivadors de Calçots ha proclamat Horta Blanch d'Altafulla com a guanyador. El segon classificat ha estat Quico Amill de Valls.

En el cas de la 32a edició del Concurs de Salsa, Emilia Llort de Reus ha guanyat el certamen. En segon lloc ha quedat Angeles García Ruiz de Valls i, el tercer lloc ha estat Jordi Rovira de Valls.