El Vendrell vol ser la Capital de la Sardana l'any 2026

Foment Sardanista i Dansaires del Penedès han impulsat la proposta d'acollir aquest esdeveniment

El Vendrell vol acollir l'esdeveniment durant l'any 2026.
El Vendrell vol acollir l'esdeveniment durant l'any 2026. | Cedida
29 de gener del 2024
Actualitzat a les 12:53h
L'Ajuntament del Vendrell porta al ple ordinari del mes de gener l'aprovació de l'acord per presentar la candidatura del Vendrell a la Capital de la Sardana2026. Aquesta iniciativa té com a finalitat ampliar la difusió i el prestigi social de la sardana, així com promoure i projectar el municipi designat.

La proposta de presentar el Vendrell com a aspirant a acollir aquest esdeveniment ve impulsada per diverses entitats, com FomentSardanista i Dansaires del Penedès, les quals han contribuït activament a mantenirviva la tradició de la sardana a la localitat amb l'organització de ballades i concerts. A més, la rica història i tradiciósardanista del municipi són altres factors que donen força a aquesta candidatura.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Silvia Vaquero, ha subratllat la importància cultural i popular de la sardana, destacant la seva simbologiaespecial i les profundes arrels que té a la vila. Vaquero també ha recordat les notables contribucions de vendrellencs universals com PauCasals i Àngel Guimerà a la culturasardanista.

Les entitats FomentSardanistaVendrellenc, Dansaires del Penedès i la CollaSardanista de La LiraVendrellenca han expressat el seu honor en participar en la presentació d'aquesta candidatura. Esperen que aquest projecte impulsi una renovadaactivitat sardanista al Vendrell i situï la localitat com a centre d'atenció dins del món de la sardana.