Article

Miró apostarà per noves fórmules per reduir el sucre del vermut

El celler invertirà més de mig milió d'euros en una categoria pionera: apta per a vegans, celíacs i persones amb tendència a la diabetis

L'empresa invertirà més de 500.000 euros per trobar fòrmules baixes en sucre
L'empresa invertirà més de 500.000 euros per trobar fòrmules baixes en sucre | Cedida
02 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:26h
Emilio Miró Salvat, l'empresa Vermuts Miró, invertirà més de mig milió d'euros en trobar fórmules de vermuts baixos en sucres. Així, el projecte Low Sugar li permetrà llençar una nova categoria pionera en el sector, amb el suport del govern d'Espanya a través del finançament del PERTE Agroalimentari.

La marca reusenca de vermut comptarà amb un cofinançament de 400.000 euros en el marc del projecte tractor EcoFood 2023. Es tracta del projecte amb major nombre d'empreses adherides (un total de 70) i major dotació pressupostària dins la darrera convocatòria del Ministeri d'Indústria per a Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) entre els diferents subsectors agroalimentaris.

Entre les iniciatives destaca la proposta de Vermuts Miró, que investigarà la substitució dels sucres del vermut per altres components d'origen orgànic i mínimament processat que permetin reduir el sucre en aquesta popular beguda. El pressupost total és de 534.000 euros.

Sinergies amb l'Eurecat i Masergrup

El centenari celler de Reus treballarà conjuntament amb el Centre Tecnològic Eurecat per contribuir al desenvolupament d'una nova categoria apta per a vegans, celíacs i persones amb tendència a la diabetis.

També, el grup empresarial Masergrup -al qual pertant Vermuts Miró- invertirà un total de 2,1 MEUR, amb 1,4 MEUR a partir d'ajuts a la innovació, gràcies a la participació de l'altra empresa alimentària del grup, Global Fruselva en el projecte 'germà' de FoodEco i el projecte Alimtech.

És una aposta innovadora, ja que la recepta tradicional del vermut europeu té més de 5.000 anys: a l'antic Egipte, s'afegien sucres i altres components herbacis al raïm fermentat per conservar el vi. Per tant, el sucre n'és un dels components bàsics.

Vermuts Miró

És la principal empresa de producció de vermut a Espanya i pertany, des del 2019, al grup industrial d'alimentació reusenc Masergrup, de l'empresari Xavier Martínez i Serra. Des de la seva adquisició, s'ha reforçat la visió central del client, aconseguint duplicar la facturació fins a 10 MEUR en tres exercicis.

Gràcies a la consolidació de la I+D, amb el llançament de nous productes, com el Reserva Orgànic o el Gran Reserva d'Oporto, s'ha iniciat la internacionalització de la companyia que, actualment, reporta un 4% de les vendes totals.