1 de 10
Infraestructures

La remodelació i ampliació del Parc de Bombers de Reus s'iniciarà l'abril del 2025

El Departament d'Interior preveu que l'empresa adjudicatària de les obres entregui el projecte executiu l'octubre de 2024

El contracte per a la redacció del projecte d'obres es va formalitzar l'octubre del 2023 | GoogleMaps
per Sandra Pérez, Reus | 2 de febrer de 2024 a les 06:00 |
Les obres de Recuperació, Adequació i Millora (RAM) de reforma i ampliació del Parc de Bombers de Reus s'haurien demorat respecte de les previsions inicials, però el Departament d'Interior de la Generalitat confirma que "treballen per iniciar-les l'abril del 2025".

El contracte de serveis es va adjudicar a Albert Aregall Gonzalez i Marc Gispert Vidal (UTE) per un import de 457.139,62 euros (IVA inclòs), amb data de formalització del passat 6 d'octubre de 2023. A partir d'aquí, la licitació marcava un termini de 12 mesos per la redacció i lliurament de tots els treballs.


Actualment, l'empresa adjudicatària ja ha lliurat l'avantprojecte i espera la revisió per part de la societat Infraestructures de Catalunya. Per tant, des del departament no poden avançar encara detalls tècnics del projecte. Està previst, però, que entreguin el projecte executiu de les obres el pròxim mes d'octubre.

Entrebancs i modificacions en el procés

El projecte de remodelació del Parc de Bombers de Reus estava previst en el Pla Economicofinancer del Departament d'Interior, concretament de l'empresa Infraestructures.cat, des que el Govern el va aprovar el 2021.

Un cop licitat, es preveia que l'inici del contracte es faria el gener del 2023. Malgrat tot, es va anar endarrerint. Principalment, perquè calia una modificació indispensable del Programa d'Encàrrec d'Actuacions (PEA) de la societat pública, que suposava un import al Departament de 107 MEUR.
Això va permetre desencallar aquesta reclamació històrica per la ciutat i que ara ja està en marxa. Si no hi ha majors incidències en la revisió dels plans, les obres començaran en el segon trimestre del 2025.


El contracte comprèn diferents serveis per garantir que l'actuació sigui integral: arquitectura, enginyeria, planificació urbana, arquitectura paisatgística, consultoria en ciència i tecnologia, i assaigs i anàlisis tècniques.

El Parc de Bombers de Reus

Ara que Tarragona també ha posat data a la renovació del seu parc de Bombers, cal recordar que la Generalitat de Catalunya va preveure en el seu moment que destinaria gairebé 5 MEUR a la reforma de la infraestructura reusenca.L'ampliació serà d'uns 600 m², a partir dels terrenys annexos que l'Ajuntament va cedir gratuïtament a la Generalitat, situats entre el Mas Carpa i el Mas Tallapedra. Aquesta fita permetrà crear un segon edifici per a la formació de la Regió d'Emergències de Tarragona i Terres de l'Ebre, segons apunten des del Departament d'Interior.

Previsiblement, la intervenció sobre el terreny s'allargaria fins al setembre del 2026, tenint en compte la durada inicialment plantejada. Les instal·lacions de Reus es van inaugurar l'any 1986 i, per això, necessiten una rehabilitació que les adapti a les noves normatives i requisits de funcionalitat, a més de millorar l'eficiència dels serveis que ja acullen.
Participació