1 de 10
POLÍTICA

ERC carrega contra Viñuales per les noves zones verdes i blaves: «Sense cap lògica»

La portaveu dels republicans, Maria Roig, ha denunciat que «l'afany recaptatori del PSC no té aturador»

Imatge de la nova zona blava que s'ha pintat al carrer Florenci Vives, a tocar de l'avinguda Catalunya. | ERC Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 2 de febrer de 2024 a les 16:30 |
El Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona ha tornat a carregat contra el govern municipal per l'eliminació de zones d'aparcament gratuït, substituint-les per zones verdes i blaves. La portaveu dels republicans, Maria Roig, ha denunciat que "l'afany recaptatori del PSC no té aturador, està pintant la ciutat de zona regulada d'aparcament sense cap mena de lògica".

Roig ha criticat que el govern municipal hagi canviat la zona verda que hi havia a l'entorn dels carrers Florenci Vives i Castellers de Tarragona, a tocar de l'avinguda de Catalunya, per zona blava. "És una acció que no té cap mena de sentit perquè no és una zona comercial que requereixi una rotació constant", ha assenyalat la portaveu d'ERC.


En aquest sentit, ha afegit que "són espais residencials i ara milers de veïns i veïnes es veuen afectats per una mesura que no entén ningú. Exigirem explicacions a l'alcalde i a la consellera Sonia Orts". Roig ha reblat que "la zona blava només té sentit en zones cèntriques, de molta demanda i aquí només penalitza a la gent que viu en aquest barri". 

Des d'ERC apunten que caldrà veure com resol el govern municipal la qüestió de la targeta de resident, ja que "molts veïns han pagat el rebut anual per poder aparcar en zona verda i no se'ls va alertar".

 

"El PSC està està prenent totes les decisions d'esquena a la ciutadania"

Per altra banda, la portaveu ha assenyalat que s'ha estès la zona regulada a Tarragona 2 —amb 353 places que es posaran en funcionament el mes de març— "sense parlar amb els veïns, ni aquí ni a la part de Florenci Vives". Roig ha lamentat que "el govern torna a tirar pel dret sense tenir en compte a ningú".

En aquest sentit, ha afegit que "el PSC està impartint una política de menysteniment constant cap als tarragonins i les tarragonines i està prenent totes les decisions d'esquena a la ciutadania, perjudicant-la cada vegada més".


Roig ha denunciat que "aquestes accions incomprensibles i que collen als veïns tenen a veure amb l'estratègia electoralista del PSC, que "aposta per pujar al màxim tot el que pugui durant el primer i el segon any i així, quan s'acostin les eleccions, farà un viratge".

Davant tot això, els republicans exigeixen a Viñuales que aturi la creació de noves zones d'aparcament regulades fins a tenir el PMUST i que es reverteixin aquestes "males decisions".

 

Viñuales està aconseguint que "la ciutat sigui cada vegada menys atractiva"

Segons Roig, Viñuales està aconseguint que "la ciutat sigui cada vegada menys atractiva per a la gent que ve de fora, però també per a la gent que hi viu". La portaveu d'ERC ha recordar que ja s'han pintat zones d'aparcament regulat a la zona de Parc Francolí, Joan XXIII i la Rambla de Francesc Macià (1.125 places), ara ho farà a Tarragona 2 (353 places) i "està previst que arribin a la Vall de l'Arrabassada".

Finalment, la republicana ha lamentat que el rumb que segueix Viñuales "està afavorint les grans àrees comercials i no el petit comerç. Està buidant el centre i si passa això ja sabem qui hi guanya".
Participació