«Ens heu deixat la caixa buida»: Montblanc no paga la brossa des de l'abril de 2023

Oriol Pallissó, l'alcalde de la vila ducal, assegura que les factures es pagaran al Consell Comarcal «quan hi hagi diners», ja que l'anterior govern «va deixar les arques municipals buides»

Imatge del servei porta a porta
Imatge del servei porta a porta | Cedida
05 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:12h
L’Ajuntament de Montblanc no paga el servei de recollida de brossa al Consell Comarcal des d’abril de 2023. En el darrer plenari municipal, Montblanc Progressa va retreure a l'actual equip de govern l'impagament de les factures a l'ens comarcal.

Oriol Pallissó, l'alcalde, va replicar a Josep Andreu que «es pagaran quan hi hagi disponibilitat econòmica» i que l'impagament d'aquests imports és conseqüència que «l'anterior govern va deixar la caixa buida de l'Ajuntament de Montblanc».

En aquest sentit, les factures impagades del Consell Comarcal s’han inclòs dins un reconeixement de crèdit de 918.000 euros que imputa factures pendents a proveïdors de l’any 2023, especialment dels dos últims mesos, i que s’inclouran a l’exercici 2024. 

Tot i el desacord evident sobre la política econòmica, el punt d’urgència entrat en aquest ple del mes de gener es va aprovar per unanimitat. Des de l’oposició s’entén que el reconeixement permet garantir el pagament de les factures durant aquest exercici.