1 de 10
Serveis

La xarxa d'enllumenat públic del Mas Sunyer de Reus pateix robatoris i actes vandàlics

L'Ajuntament renovarà les lluminàries i el cablejat elèctric del sector H-12, la zona industrial on haurà d'instal·lar-se l'empresa P3 Logistic Parks

El sector H-12 es troba emmarcat per l'autovia A7 i l'autopista AP7, a tocar de la carretera de Bellissens | TarragonaDigital
per Sandra Pérez, Reus | 9 de febrer de 2024 a les 06:00 |
L'Ajuntament de Reus porta a sessió ordinària de la Junta de Govern Local d'aquest divendres 9 de febrer l'aprovació inicial del projecte de renovació de la xarxa d'enllumenat públic del Sector H-12. Es tracta de la zona industrial, coneguda com a Mas Sunyer, on haurà d'instal·lar-se l'empresa P3 Logistic Parks.Segons fonts municipals, es tracta d'una actuació necessària després que la xarxa d'enllumenat públic del sector hagi patit robatoris i vandalisme, fins al punt que, actualment, presenta "diversos punts de llum malmesos, absència de cablejat i quadres de comandament, així com desperfectes en algunes canalitzacions i arquetes".

Per aquest motiu, l'Ajuntament ha contractat, mitjançant procediment de contracte menor, l'empresa Enginyers Consultors del Camp, S.L.P, per la redacció del projecte. Aquest té un pressupost base de licitació de 542.879,03 euros (IVA inclòs), amb l'objectiu de cobrir la necessitat d'adequació de les instal·lacions d'enllumenat públic.

Adequar les instal·lacions de la xarxa pública

Així, la licitació del projecte pretén fer l'estudi, justificació tècnica i valoració de la solució adoptada per a executar les obres de renovació de la xarxa de Mas Sunyer. Es preveuen tres àmbits d'actuació, amb les corresponents tres fases desglossades, també, pel que fa al pressupost.


La primera fase (298.211,84 euros) consistirà a canviar totes les lluminàries -dins l'àmbit d'actuació- per unes de noves amb tecnologia LED, l'execució de noves conduccions soterrades i arquetes, l'estesa de cablejat elèctric amb les seccions adequades a la nova distribució, la instal·lació de quadres elèctrics de comandament i proteccions, i la legalització de la nova instal·lació elèctrica.

En la segona (124.251,37 euros) i tercera fase (120.415.82 euros), s'intervindrà en diferents àmbits d'actuació dins el sector H-12, també, per substituir les lluminàries per tecnologia LED, fer un nou desplegament de cablejat elèctric i legalitzar la instal·lació elèctrica.


Des del Govern de Reus recalquen l'obligació de "mantenir els serveis municipals en condicions", tenint en compte que les previsions per aquests terrenys són les d'implantació d'una extensa nau logística, equivalent aproximadament a 15 camps de futbol, de P3 Logistic Parks

Imatge dels terrenys on s'ubicarà la nau industrial. Foto: TarragonaDigital

Implantació empresarial de grans dimensions

"Treballem intensament per donar suport a les empreses i per captar noves implantacions empresarials", afirma l'alcaldessa Sandra Guaita. De fet, sense la reparcel·lació que l'Ajuntament ha dut a terme per unificar les sis illes de sòl industrial del polígon, tampoc hauria estat possible la compra d’un terreny de 175.000 m² per part d’un inversor.

Era necessària aquesta modificació urbanística i, de cara al futur, "serà la implantació empresarial més important pel que fa a espai ocupat i tindrà un impacte econòmic significatiu per la ciutat i el seu entorn", afegeix Guaita.


Inicialment, es va apuntar que les obres de la nau industrial -de 111.250 m² hàbils- començarien en el segon semestre del 2024, tot i que encara no s'han especificat més novetats sobre el projecte. Aquest nou centre, previsiblement, es destinaria a empreses de gran distribució.

El sector H-12 està emmarcat per l'autovia A7 i l'autopista AP7, a tocar de la carretera de Bellissens, a l'altura del centre de jardineria Jardiland. Es tracta d'una zona estratègica -per la proximitat amb l'Aeroport i el Port de Tarragona i per les connexions viàries- que permetrà una gran inversió per a l'empresa logística i pel terme municipal de Reus.
Participació