Montblanc vol acabar amb els problemes d'habitatge que pateix el municipi

Al centre històric de Montblanc hi ha més de 600 habitatges buits

Imatge de la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa | Cedida
15 de febrer del 2024
Montblanc vol solucionar els problemes d’habitatge que pateix el municipi. Per començar a posar-hi remei, l'Ajuntament ha organitzat unes jornades sobre habitatge amb tres sessions diferents.

La primera jornada tindrà lloc el pròxim divendres 23 de febrer a les 6 de la tarda a la sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc sota el títol «Com podem accedir a l’habitatge? Cooperativisme d’habitatge i masoveria urbana». A la xerrada s’explicaran diversos projectes d’habitatge cooperatiu que han funcionat a altres territoris.

La següent jornada tindrà lloc el 18 de març i està adreçada a polítics i equips tècnics dels ajuntaments i del Consell Comarcal. En aquesta sessió es farà una formació en polítiques de creació i regeneració d’habitatge en l’àmbit rural i es coneixeran diversos exemples de polítiques públiques d’habitatge.

La tercera sessió de les jornades tindrà lloc el 10 de maig i parlarà d’alternatives, oportunitats i solucions per als habitatges buits que hi ha a Montblanc.

Els problemes de Montblanc

Les jornades, que s’han organitzat des del projecte Treball als Barris de l’Ajuntament de Montblanc, la cooperativa Coop Camp i l’ateneu l’Empelt, tenen com a objectiu posar sobre la taula els problemes que pateix Montblanc i trobar alternatives per poder-los solucionar. L’alcalde i regidor d’Habitatge, Oriol Pallissó, ha destacat que «el fet de treballar de manera coordinada ens permet ser conscients del problema que tenim i treballar per trobar alternatives».

Només al centre històric de Montblanc hi ha més de 600 habitatges buits. L’Ajuntament ja està treballant per incentivar el lloguer d’habitatge al centre històric bonificant un 50% l’IBI als propietaris que posin els habitatges a lloguer a través de la borsa del Consell Comarcal de la Conca.

El treball conjunt amb Coop Camp i l’ateneu l’Empelt ha de servir per explorar alternatives a l’habitatge tradicional, com el cooperatiu o la masoveria urbana, formes que ja han funcionat a altres territoris i que es coneixeran també en les jornades organitzades.