La Vella Quaresma de Reus es prepara per perdre la primera de les set cames

Un total de 2.690 alumnes passaran per la plaça de les Peixateries Velles per participar en l'espectacle fins al 27 de març

La primera cama de la Vella Quaresma se serrarà aquest divendres 16 de febrer
La primera cama de la Vella Quaresma se serrarà aquest divendres 16 de febrer | Ajuntament de Reus
15 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:10h
Ja està tot a punt perquè un any més els escolars de la ciutat puguin viure en directe l'espectacle de serrar les cames a la Vella Quaresma. En concret, un total de 2.690 alumnes passaran per les Peixateries Velles per participar en l'espectacle.

Les sessions de serrar la cama a la Quaresma comencen aquest divendres 16 de febrer i setmanalment l'activitat es repetirà per als diferents alumnes de les escoles de Reus. Serà cada divendres de Quaresma, a les 10 hores, a les Peixateries Velles, fins al dia 27 de març, dimecres de la Setmana Santa, quan per acabar el projecte, es farà a les 12 hores i està obert a totes les famílies.

Aquest programa està promogut per les regidories d'Educació i de Cultura i Política Lingüística, a través de l'Institut Municipal Reus Cultura, i la il·lustració de la Vella Quaresma, amb les 7 cames, ha estat creada enguany per l'artista Albert Macaya.

La il·lustració d'enguany és obra del reusenc Albert Macaya Foto: Ajuntament de Reus

Tret de sortida a la Quaresma

Aquest primer divendres l'espectacle es podrà veure amb els i les alumnes de les escoles Pi del Burgar, Sant Josep, Cèlia Artiga, Col·legi Sant Pau, Escola Maria Rosa Molas i Escola Marià Fortuny. Serrarà la primera cama de la Vella Quaresma Pere Turellols, president de la Federació Reusenca d'Agrupacions del Carnaval (FRAC) i Emilio Gómez, també de la FRAC.

L'espectacle estarà protagonitzat setmanalment pel personatge del Carni, el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s'ha acabat i que no tornarà fins a l'any vinent.

La representació tindrà música, cançons i festa en directe cada setmana. Diferents persones aniran tallant les cames a la Vella Quaresma que, durant tot el període, estarà penjada a la plaça de les Peixateries Velles.

L'autor de la il·lustració d'enguany

La imatge de la Quaresma 2024 la representa amb un bacallà a la mà i conformada per diferents verdures i amb mitjons de colors i estampats diversos. El seu autor és el reusenc Albert Macaya, artista visual, professor de la Universitat Rovira i Virgili i doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.

Imparteix docència en matèries d’art a la Facultat de Lletres i didàctica de les arts visuals a la Facultat de Ciències de l’Educació. Ha participat en diversos grups de recerca i programes de doctorat sobre art, educació i didàctica de les arts visuals. És autor de diverses publicacions en aquest àmbit.

En el terreny creatiu, després d’uns anys inicials centrats en la pintura, s’ha decantat per l’escultura i la instal·lació. Ha mostrat el seu treball preferentment a museus, centres d’art i galeries, a més d’alguns projectes per a l’espai públic i alguna incursió esporàdica en el terreny de la performance.