La Xarxa Santa Tecla inaugura el nou Centre Especial de Treball de Vila-seca

Les instal·lacions donen servei a les residències de la Xarxa Santa Tecla, així com al PIUS Hospital de Valls i a l'Hospital Sociosanitari Francolí.

Les instal·lacions del nou Centre Especial de Treball de Vila-seca s'han inaugurat aquest divendres.
Les instal·lacions del nou Centre Especial de Treball de Vila-seca s'han inaugurat aquest divendres. | Cedida
16 de febrer del 2024
Actualitzat a les 16:03h
La Xarxa Santa Tecla ha inaugurat aquest divendres 16 de febrer el nou Centre Especial de Treball (CET) Santa Tecla a Vila-seca. Aquest centre, creat l'any 2004 per assegurar un treball remunerat a les persones amb discapacitat i garantir la seva integració laboral, estava ubicat fins ara al terme municipal dels Pallaresos.

Ara, s'ha fet el traslladat per gaudir d'un espai més gran, amb equipaments nous i actualitzats. Així mateix, la nova ubicació permet també la millora dels serveis i, sobretot, de les condicions laborals dels empleats. La inversió en les noves instal·lacions ha estat d'un milió d'euros.

El Centre Especial de Treball està situat en dues naus industrials al terme municipal de Vila-seca, amb una superfície de 1.824 m2. L'activitat que es duu a terme en aquest centre és la de bugaderia industrial, donant feina a 40 persones.
 

Les noves instal·lacions dupliquen la seva capacitat

El centre proporciona el servei de rentada i planxada de roba a les residències de la Xarxa Santa Tecla, així com al PIUS Hospital de Valls i a l'Hospital Sociosanitari Francolí. Amb les millores de l'equipament i de les instal·lacions la capacitat productiva s'amplia. així, si fins ara es podien arribar a tractar diàriament 4.000 quilos de roba per netejar ara es pot duplicar aquesta quantitat.

També s'ha avançat en l'automatització dels processos de rentada i planxada, fet que permet una millor adaptació a les capacitats professionals i, d'aquesta manera, més polivalència pel que fa a la mobilitat dels empleats. Aquests avenços, a més, permeten una millora en la qualitat del servei de planxa.

Una de les novetats de la nova bugaderia que afecta positivament la producció del servei és un túnel automàtic de rentada, el qual facilita el treball dels empleats i els permet realitzar menys esforç físic, per exemple, a l'hora de carregar les rentadores.