Montblanc presenta els actes de la Setmana Santa 2024

La programació s'iniciarà amb la XXVII Setmana Santa Cultural

Imatge del viacrucis de Divendres Sant
Imatge del viacrucis de Divendres Sant | Cedida
19 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:32h
Montblanc es prepara per viure una nova Setmana Santa. La parròquia de Santa Maria i la Congregació de la Puríssima Sang de NSJC, entitats organitzadores, han presentat els actes de l'edició de 2024.

Com és habitual, la programació s'iniciarà amb la XXVII Setmana Santa Cultural, que se celebrarà del dissabte 16 de març al divendres 22 de març. El diumenge 24 de març, tindrà lloc la benedicció dels Rams, la Missa de la Passió i el Viacrucis de Diumenge de Rams, a la tarda.

El Dijous Sant, dia 28 de març, tindrà lloc la processó del Misteri de L'Hort. L'endemà Divendres Sant, la jornada començarà amb el Solemne Viacrucis des de l'església de Santa Maria fins a Pla de Santa Bàrbara. 

A cada hora es farà la vetlla del Sant Crist de la Congregació de la Sang pels Armats a l'església de Sant Miquel i també el repartiment dels passos i la seva recollida. 

L'acte central i amb més participació del Divendres Sant serà, com cada any, la Solemne Processó del Sant Enterrament i el retorn de Sant Crist a Sant Miquel. 

L'endemà dissabte dia 30 de març, es realitzarà l'Ofici i la pregària de Laudes de Dissabte Sant i, a la nit, hi haurà l'últim acte del tríduum pasqual, la Vetlla Pasqual.

Per acabar els actes de la Setmana Santa del 2024, el Diumenge de Pasqua se celebraran dues misses Solemnes de Pasqua i, el Dilluns de Pasqua, 1 d'abril la Missa de l'Octava Pasqua, al Santuari de la Serra.