Programa d'actes de la Setmana Santa 2024 de Valls

El gruix central d'activitats transcorrerà entre el Diumenge de Rams i Divendres Sant

Imatge dels misteris a la plaça del Blat
Imatge dels misteris a la plaça del Blat | Cedida
19 de febrer del 2024
Actualitzat a les 11:46h
L'Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa de Valls, juntament amb les parròquies de la ciutat, ja ha presentat la programació de la Setmana Santa de 2024. En aquest sentit, el gruix central d'activitats transcorrerà entre el Diumenge de Rams i Divendres Sant, però des de fa dies la ciutat bull amb diferents propostes pensades per a diferents públics.

Programa d'actes 2024

Divendres 23 febrer

Església de Sant Joan Baptista, a les 19:30 hores. Presentació dels goigs en veneració de la Crucifixió de Jesús. 

Dissabte 24 febrer

Església Mare de Déu del Carme, a les 19:00 hores. Presentació de l'opuscle de la Germandat del Sant Crist de Lepant i Mare de Déu del Roser.

Divendres 1 març

Església de Sant Joan Baptista, a les 19:00 hores. Celebració de la Santa Missa del 75è aniversari de la Crucifixió de Jesús. Tot seguit, des de la mateixa església de Sant Joan Baptista, processó extraordinària del 75è aniversari del misteri

Dissabte 2 març

Santuari de la Mare de Déu del Lledó, a les 20:00 hores. Missa en sufragi dels confrares i germans traspassats durant l’any.

Dijous 7 març

Capella de la Mare de Déu del Roser, a les 19:30 hores. Conferència El procés de restauració del misteri de la Crucifixió de Jesús, a càrrec del restaurador del taller AVALL Creació · Conservació · Restauració, el Sr. Aleix Álvarez i Vall.

Divendres 15 març

Capella de la Mare de Déu del Roser, a les 19:30 hores. Conferència Les manifestacions de pietat popular de la Setmana Santa de Valls, a càrrec del consiliari de la Germandat de la Crucifixió (2003 – 2017), Rev. Mn. Josep Bofarull i Veciana, i de l’historiador, Il·lm. Sr. Pol Montserrat i Rovira

20, 21 i 22 de març

Capella de la Mare de Déu del Roser, de les 17:00 a 20:00 hores. Exposició del Sant Crist de Lepant. 

Església de la Mare de Déu del Carme, de 17:00 a 20:00 hores. Exposició de la Mare de Déu del Roser.

Divendres 22 març

Capella de la Mare de Déu dels Dolors a l’església de Sant Joan Baptista, a les 10:00 hores, eucaristia de la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors amb l’encesa del perfum.

Església de Sant Joan Baptista, a les 20:00 hores, pregó concert de Setmana Santa, a càrrec del Cor Infantil Vivaldi, orgue i clarinet.

Capella de la Mare de Déu del Roser, a les 22:00 hores, trasllat del Sant Crist de Lepant per ser col·locat al seu pas.

Dissabte 23 març

Església de la Mare de Déu del Carme, a les 17:00 hores, acte de jura dels nous germans.

Des de l’església de la Mare de Déu del Carme, a les 19:00 hores, processó del Sant Crist de Lepant i la Mare de Déu del Roser 

Diumenge 24 març, Diumenge de Rams

Sortida i arribada de l’església de Sant Joan Baptista, a les 19:00 hores. Viacrucis de les confraries i germandats

Dimarts 26 març

Des de l’església Sant Joan Baptista, a les 20:00 del vespre, trasllat del Sant Crist de l’església de Sant Joan acompanyat pels grup d’Armats fins al monestir de les Monges Mínimes

Des de la capella del monestir de les Monges Mínimes, a les 21:00 hores, viacrucis nocturn.

Dijous 28 març, Dijous Sant

Església de Sant Joan Baptista i al santuari de la Mare de Déu del Lledó, a les 20:00 hores, celebració de l'eucaristia del Sant Sopar

Divendres 29 març, Divendres Sant

Des del santuari de la Mare de Déu del Lledó, a les 9:00 hores, Viacrucis interparroquial, amb la participació del grup d’Armats i presidit per la imatge del Sant Crist de Sant Francesc. Seguidament, retorn del Sant Crist al santuari de la Mare de Déu del Lledó portat per les dones de la germandat i acompanyat pels Armats.

Església de Sant Joan Baptista, a les 12:00 hores, celebració de la litúrgia de la mort del Senyor i pujada de la imatge del Sant Crist de l’església de Sant Joan a l’altar major i besapeus .

Des de l’església de la Mare de Déu del Carme, fins a la plaça del Blat, a les 17:30 hores, sortida dels armats i pujada dels misteris. A continuació, els Armats es dirigiran al carrer de la Cort fins al Pati.

Plaça del Blat, a les 18:00 hores, exposició dels misteris.

El Pati, a les 18:30 hores, exhibició dels armats. En acabar, retorn cap a l’església de la Mare de Déu del Carme.

Església de Sant Joan Baptista, a les 19:00 hores, baixada de la imatge del Sant Crist, acompanyat del grup d’Armats i exposició del Sant Crist al cancell per a la seva pregària fins a l’hora de la processó. 

A partir de les 19:00 hores i fins a les 22:00 hores, canvi de guàrdia dels centurions que custodien el misteri del Sant Se pulcre i dels armats que custodien la imatge del Sant Crist

Des de l’església de Sant Joan Baptista, a les 22:00 hores, processó del Sant Enterrament.