La Policia Local del Vendrell evita l'ocupació d'un habitatge al carrer Nou

Els fets van tenir lloc aquest diumenge a la capital del Baix Penedès

La Policia Local del Vendrell ha evitat una nova ocupació il·legal.
La Policia Local del Vendrell ha evitat una nova ocupació il·legal. | Policia Local del Vendrell
19 de febrer del 2024
Actualitzat a les 15:40h
Aquest diumenge 18 de febrer tres individus van protagonitzar un intent d'ocupació d'un habitatge al carrer Nou del Vendrell, que va ser evitat pels agents de la Unitat de Suport Policial de la Policia Local del Vendrell. Segons ha explicat l'Ajuntament vendrellenc en un comunicat, la detecció del cas es va produir gràcies a la col·laboració ciutadana.
 
Amb aquesta actuació, ja són 37 les ocupacions delinqüencials que s'han aturat a la capital del Baix Penedès des de la posada en funcionament de l'Oficina Antiocupacions el passat mes d'agost.

A més, aquest mateix diumenge, la Policia Local del Vendrell també va instruir diligències contra un individu per intentar aixecar la vorera per connectar l'enllumenat públic a un immoble ocupat.
 

"L'Oficina està ajudant a prevenir, detectar i actuar contra ocupacions delinqüencials"

El regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, ha valorat molt positivament aquests primers sis mesos de funcionament d'aquest servei. Segons ha dit, "té una doble lectura positiva: l'Oficina està ajudant a prevenir, detectar i actuar contra ocupacions delinqüencials i alhora, hem vist com la ciutadania se l'està fent seva, ja que rebem moltes trucades per part de ciutadans no només per assessorar-se sobre el tema sinó per avisar-nos i poder actuar".
 
Soriano ha recordat que des de la creació de l'Oficina Antiocupacions s'ha creat un protocol intern que ja s'està aplicant perquè els agents del cos sàpiguen com actuar davant d'aquest tipus de fets. Així mateix, també hi ha un protocol extern, de cara a la ciutadania, per informar i assessorar sobre aquest problemàtica, així com per difondre la normativa vigent.