La Franz Schubert Filharmonia porta Mozart i Beethoven al Teatre Tarragona

L'orquestra, dirigida per primera vegada per Christoph Eschenbach, actuarà a la capital tarragonina aquest diumenge 3 de març

La Franz Schubert Filharmonia serà dirigida pel prestigiós director Christpoh Eschenbach.
La Franz Schubert Filharmonia serà dirigida pel prestigiós director Christpoh Eschenbach. | Jonas Holthaus/Franz Schubert Filharmonia
26 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:15h
El Teatre Tarragona s'omplirà amb els dos màxims exponents del classicisme vienès —Mozart i Beethoven— el pròxim 3 de març, en una cita que comptarà amb la Franz Schubert Filharmonia i la direcció de Christoph Eschenbach. El director alemany, amb 84 anys, continua defensant la tradició musical apresa de primera mà de Herbert von Karajan.

Les entrades per a aquest concert, que començarà a les 18 hores d'aquest diumenge 3 de març, es poden adquirir a través del següent enllaç o a les taquilles del Teatre Tarragona en l'horari habitual.
 

El Concert per a flauta, arpa i orquestra de Mozart

A la primera part del concert, el mestre Eschenbach, conegut per l'amplitud del seu repertori i la profunditat de les seves interpretacions, dirigirà el 'Concert per a flauta, arpa i orquestra' de Mozart. Aquesta obra és fruit de l'època en que el compositor va viatjar a París als 21 anys amb la seva idea de trobar una bona feina, però només va rebre petits encàrrecs i molts copets a l'esquena.

La originalitat i bellesa d'aquest concert l'han convertit en una obra molt estimada pel públic. El sentirem en la versió de dos joves talents: el flautista grec Stathis Karapanos i l'arpista murcià José Antonio Domené.
 

La Setena de Beethoven i una estrena mundial

El repertori també inclou la 'Simfonia núm. 7' de Beethoven, batejada per Wagner com 'L'apoteosi de la dansa'. Aquesta va ser una de les peces que l'alemany va compondre una vegada havia assumit que mai recuperaria l'oïda, concretament entre els anys 1811 i 1812. Amb la Setena, Beethoven va estirar les regles harmòniques, donant amplitud a formes simfòniques amb una gran intensitat.

Finalment, el programa també preveu l'estrena mundial del 'Concert núm. 2 per a flauta y orquestra', la nova obra de l'aclamat compositor estatunidenc Michael Fine.
 

Christoph Eschebanch, un dels directors més prestigiosos del món

En aquest concert al Teatre Tarragona, la Franz Schubert Filharmonia serà dirigida per primera vegada per l'aclamat director Christoph Eschenbach, interpretant Mozart i Beethoven. L'alemany és un dels directors més prestigiosos del món, que en els seus inicis va tenir l'impuls de Herbert von Karajan i que durant la seva trajectòria ha dirigit les millors orquestres del món.

Christoph Eschenbach és un fenomen entre la màxima lliga de directors internacionals. Aclamat universalment com a director i pianista, és un dels últims baluards de l'escola de direcció de tradició intel·lectual alemanya, que impregna, amb una intensitat emocional única, actuacions venerades pels assistents en concerts de tot el món.