Article

Vandellòs i l'Hospitalet destinen els primers ajuts del Fons de Transició Nuclear a impulsar les empreses locals

El municipi assegura que aquests fons han de servir per «fer front a l'impacte del tancament de la central nuclear» i «construir l'Hospitalet de l'Infant del futur»

Imatge de la seu de l'empresa municipal IDETSA, on està ubicada la nova Oficina d'Assistència a les Empreses pel Fons de Transició Nuclear.
Imatge de la seu de l'empresa municipal IDETSA, on està ubicada la nova Oficina d'Assistència a les Empreses pel Fons de Transició Nuclear. | TarragonaDigital
22 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:51h
L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha decidit canalitzar els primers fons rebuts del Fons de TransicióNuclear cap a les empreseslocals per potenciar l'economia del municipi. El Govern de la Generalitat ha concedit un primer pagament, corresponent a l'any 2023, d'un total de 174.418,60 euros, i es preveu que durant el segon quadrimestre de 2024 s'ingressi una suma addicional d'uns 810.000 euros.

Aquests recursos es destinaran principalment a les empreseslocals a través de subvencions municipals, amb l'objectiu de finançarprojectes centrats en la transicióenergètica, la promocióeconòmica i la creació de llocs de treball. Els esforços de l'Ajuntament se centren a donar facilitats als empresaris per accedir a aquests ajuts i per ampliar les despesessubvencionables.

Amb aquest propòsit, el Ple de l'Ajuntament va aprovar el passat 30 de novembre una modificació de les basesreguladores de diverses subvencions municipals, incloent-hi ajuts a inversions empresarials d'alt impacte, a la implantació de projectes innovadors i a la recuperació i comercialització del producte agrari i forestal.

Preparats per afrontar un futur sense la nuclear

Ferran Conejo, regidor de l'Àrea de PromocióEconòmica, ha destacat la importància d'aquestes mesures afirmant que l'objectiu és "generarriquesa, retenir el talent i evitar que marxin les empreses". El regidor ha afegit que "el Fons de Transició Nuclear representa una oportunitat per construir el municipi del futur i hem d'estar preparats per fer front a l'impacte del tancament de la central nuclear".

Per facilitar l'accés dels empresaris als ajuts disponibles, s'ha creat l'Oficina d'Assistència a les Empreses, ubicada a la seu d'IDETSA a l'avinguda Via Augusta 2 de l'Hospitalet de l'Infant. Aquesta oficina, gestionada per una tècnica de gestió i l'equip pluridisciplinari d'IDETSA, servirà com a punt de contacte amb la SecretariaTècnica del Fons de Transició Nuclear i vetllarà pel progrés dels projectes empresarials del municipi.

Tot i que encara s'està treballant en la ubicació i composició de la SecretariaTècnica, la seva estructura haurà de ser regulada en el reglament, que actualment es troba en fase de redacció.