Tarragona i Reus se sumen a la demanda de disposar de piscines obertes a l'estiu

En un comunicat conjunt amb l'arc metropolità i Igualada, es mostren crítics amb els plantejaments del Govern per a combatre les altes temperatures en època de sequera

Les piscines es veuran restringides durant l'estiu.
Les piscines es veuran restringides durant l'estiu. | TarragonaDigital
23 de febrer del 2024
Actualitzat a les 16:27h
Els municipis que configuren l'ArcMetropolità, conjuntament amb Tarragona, Reus i Igualada, remarquen al conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, que necessiten poden obrir les piscines municipals per oferir refugis climàtics a la ciutadania. En un comunicat, es mostren crítics amb els plantejaments del Govern per a combatre les altestemperatures en època de sequera, tot detallant que biblioteques i altres instal·lacions climatitzades de què disposen no són suficients per acollir el volum de ciutadans que acullen les seves localitats. També retreuen que acusi les localitats de l'Arc de "posar pals a les rodes" al desenvolupament de les zones de baixes emissions (ZBE), tot posant de manifest la pluralitat política que els caracteritza.

En el comunicat, els municipis es remeten a l'entrevista concedida dilluns a TV3, on va abordar, entre d'altres, l'obertura de les piscinespúbliques com a a l'estiu i la implantació de les ZBE. "Recordem al conseller d'Acció Climàtica la necessitat d'utilitzar les piscines públiques com a refugiclimàtic, ja que amb aquestes podem oferir un servei públic a la ciutadania en un context de canvi climàtic que provoca estius amb temperatures molt elevades", destaquen. 

Refugis insuficients per a la demanda

En aquest sentit, apunten que "les biblioteques i altres instal·lacionspúbliques climatitzades" que poden oferir a la ciutadania com a refugis climàtics durant l'estiu "no són suficients per acollir el nombre de persones" que conviuen barris de les ciutats. "Li tornem a demanar que reconsideri aquesta mesura i, amb caràcter general, permeti l'obertura de totes les piscines públiques com a refugis climàtics", apunten.

Pel que fa a les ZBE, reecorden que les característiques territorials de la segona corona metropolitana no són equiparables a d'altres municipis de l'entorn més immediat de Barcelona. És per aquest motiu que reclamen que el model que s'hi apliqui tingui unes característiques diferenciadores de la resta de les ZBE.

"Lamentem l’obsessió del conseller contra els municipis de l'Arc Metropolità perquè ens acusa injustament de posar pals a les rodes amb les ZBE al·legant un interès polític sense tenir en compte que tenim com a característica principal la pluralitat política", assenyalen. "Amb la seva actitud menysté aquesta diversitat política que representem", conclouen.