La gent gran i el jovent de Reus podran sol·licitar ajuts per al pagament del lloguer

Les subvencions s'adrecen a persones de més de 65 anys i menys de 35 | El termini de presentació s'allargarà fins al 27 de març i el 12 d'abril, respectivament

L'Ajuntament gestionarà ajuts de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya aquest 2024
L'Ajuntament gestionarà ajuts de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya aquest 2024 | Ajuntament de Reus
27 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:53h
L'Ajuntament de Reus obre el termini de sol·licitud de les subvencions per al pagament del lloguer en règim de concurrència competitiva per a persones grans i persones joves de l'any 2024. Es tracta d’ajuts de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que es gestionen a través de l'Oficina de l'Habitatge.

Les persones destinatàries són les persones de 65 anys o més i les persones de 35 anys o menys titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent.

En la convocatòria del 2023 es van resoldre favorablement 262 expedients de sol·licitud d'ajudes a gent gran, amb un import total de les subvencions de 444.100,07 euros; i 466 expedients d'ajut a joves, amb un import total de les subvencions de 917.782,15 euros.

Sol·licitar els ajuts

Les persones de 65 anys o més, ja poden sol·licitar les subvencions, en un termini que s'allargarà fins al 27 de març. El període de sol·licitud per a les persones de 35 anys o menys s'obrirà el pròxim 11 de març i estarà disponible fins al 12 d'abril.

Les sol·licituds es podran presentar telemàticament amb identificació digital idCat mòbil i i presencialment a l'Oficina d'Habitatge amb cita prèvia trucant al 977 010 010 o demanant-la per Internet.

Per poder optar als ajuts cal complir, entre altres, els requisits següents: 
  • Tenir la residència legal a Catalunya i l’edat determinada en cada cas.
  • Que la unitat de convivència tingui una font regular d’ingressos i que no sobrepassin els 24.301,57 euros (3,05 IRSC)
  • Ser titular d'un contracte de lloguer d’un habitatge o d’una habitació que sigui el  domicili habitual i permanent. Cal estar-hi empadronat.
  • No pagar un lloguer mensual de l’habitatge superior a 600 euros o en cas d’habitació superior a 300 euros.

Diferents condicions de subvenció

Quan es tracti d’un habitatge per a famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem de mobilitat favorable, aquest import màxim serà de 900 euros a tot el territori de Catalunya.

L'import de l'ajut serà el següent:
  • 20% de l'import del lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos.
  • 30% de l'import del lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos.
  • 40% de l'import del lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos.
S'estableix un límit màxim de 200 euros mensuals per a persones grans i de 250 euros mensuals per a persones joves i un mínim de 20 euros per habitatge.