El TramCamp, el pla director del Teatre Romà o l'Hospital del Vendrell a l'acord pels pressupostos de la Generalitat

El Govern i el PSC van anunciar aquest dimarts 27 de febrer un pacte per tirar endavant els comptes de 2024

Imatge virtual del pas del tramvia pel passeig de Mata de Reus
Imatge virtual del pas del tramvia pel passeig de Mata de Reus | Generalitat de Catalunya
28 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:42h
Aquest dimarts 27 de febrer, el Govern i el PSC van anunciar un acord per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat de l'any 2024. El pacte, que no inclou cap partida pel projecte Hard Rock, preveu 144 MEUR més per a l'atenció primària, un 25% del pressupost total en salut. Els comptes també inclouen partides concretes per fer front a la sequera, com 120 MEUR més per a ajuts per als ajuntaments.

Entre les propostes acordades entre els socialistes i el Govern a la demarcació de Tarragona, hi ha dos nous jutjats a Tarragona —un de primera instància i un mercantil—, un nou jutjat social a Reus i una plaça de l'ordre penal de l'Audiència Provincial. Així mateix, també s'ha acordat aprovar les base per a la convocatòria del Fons de Transició Nuclear durant el primer trimestre de 2024.

El TramCamp també forma part de l'acord signat, amb la voluntat de, conjuntament amb els ajuntaments, identificar i emprendre mesures que facin possible que el tramvia pugui circular sense catenària en alguns trams urbans densos.
 

Acords en l'àmbit sanitari

En l'àmbit sanitari, l'acord entre el Govern i el PSC inclou destinar, a partir d'aquest 2024, 45 milions d'euros a l'ampliació de l'Hospital del Vendrell i 500.000 euros al projecte de construcció del nou l'Hospital de Tortosa. També està prevista la redacció del projecte constructiu del nou CAP Jaume I de Tarragona, tan bon punt l'Ajuntament cedeix un solar al Servei Català de la Salut.

Finalment, el pacte pels pressupostos de la Generalitat de 2024 inclou també la redacció del projecte de reforma de la residència pública ICASS de Reus i el projecte de hub sanitari a la capital del Baix Camp amb el nou centre de recerca Pere Virgili (URV).
 

Altres compromisos del pacte

​Pel que fa al patrimoni, s'ha acordar que durant el 2024 tiri endavant l'actualització del Pla director del Teatre Romà de Tarragona, amb l'objectiu que permeti concretar les intervencions necessàries per valorar el recinte.

Finalment, l'acord també inclou la finalització de la redacció del projecte i l'impuls de la construcció de la nova escola de primària de Vila-rodona.