La Policia Local del Vendrell crea un reglament per utilitzar les seves armes

El regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, també anuncia la compra d'un centenar d'esprais de gas pebre per als agents

El reglament establirà les bases per utilitzar les armes.
El reglament establirà les bases per utilitzar les armes. | TarragonaDigital
28 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:24h
Aquest matí de dimecres, 28 de febrer, a la comissaria de la PoliciaLocal del Vendrell, s'ha presentat la primera proposta de reglamentintern sobre l'ús d'armes i eines per part dels agents en l'exercici de les seves funcions.

El text, que passarà els tràmits administratius necessaris durant les pròximes setmanes, regularà l'ús d'armes i eines policials. Les armes incloses en aquest reglament seran l'arma de foc reglamentària, el taser (adquirit l'any passat), els bastons policials, les manilles i els esprais de defensa personal.

Els esprais de defensa personal són una de les novetats d'aquest reglament, segons ha destacat el regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, per "augmentar els recursos i les eines dels agents de la PoliciaLocal per garantir la seguretat als nostres carrers i barris".

Soriano ha assenyalat que "en els pròxims mesos" els agents rebran formació per utilitzar aquests elements de defensapersonal, que permetran una millor actuació davant persones amb comportament agressiu. El reglament especificarà els casos en què es pot fer ús de les diferentsarmes i eines policials, així com el procediment a seguir i la descripció dels elements.

En els dies vinents, es convocarà una comissió tècnica i política per consensuar el text i presentar-lo al plemunicipal d'aquest mes de març per a la seva aprovació.