El Morell presenta les activitats del Dia Internacional de Dona

Les activitats començaran el 5 de març i s'allargaran fins al mateix 8M

L'Ajuntament del Morell ha preparat diverses activitats per commemorar el 8M.
L'Ajuntament del Morell ha preparat diverses activitats per commemorar el 8M. | TarragonaDigital
28 de febrer del 2024
Actualitzat a les 14:56h
El Morell celebrarà com cada any el 8M amb un programa ple d'activitats reivindicatives per a totes les edats i públics. Des de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament, així com des de diferents entitats i associacions morellenques, s'ha preparat un Dia Internacional de la Dona "on la reivindicació feminista davant una societat masclista n'és la protagonista".
 

Les propostes són diverses i començaran el dimarts dia 5 de març amb 'Llença el teu masclisme', una dinàmica per a l'alumnat de l'Institut El Morell que ha preparat la Comissió Iris del centre. L'endemà, el dimecres 6 de març, el Teatre Auditori del Centre Cultural acollirà la taula rodona 'Dones i pressió estètica'. Serà a les 19 hores i estarà presentada per la periodista Elisenda Rovira, amb la participació de l'actriu i cantant Alèxia Pascual, i les creadores de contingut Cèlia Espanya i Nadine Romero.

El dijous 7 de març, a partir de les 17 hores, arribarà el taller de pancartes a la plaça Francesc Macià, dinamitzat pel grup de joves de l'Espai de Lleure i a continuació, a les 18.30 hores, començarà una marxa de pancartes que portarà a la descoberta de plaques contra la violència masclista.
 

Lectura del manifest

El dia 8 de març, a les 11 hores, es llegirà el manifest a l'Ajuntament del Morell. Posteriorment, arribarà la caravana divulgativa 'La Vandida', que es plantarà a la plaça Francesc Macià de les 14.30 hores i fins al vespre. A les 18 hores, el contacontes i taller 'L'Ona vol ser científica', arribaran a la Biblioteca Montoliu, just abans de les classes de defensa personal que el Club Taewkondo del Morell organitza a les 19 hores.

Tancarà la programació la proposta teatral 'Girls like that', que es podrà veure amb entrada lliure, a les 20 hores, al Teatre Auditori del Centre Cultural.