Cambrils es queda enguany sense la Fira Marítima de la Costa Daurada

El consistori ha explicat que l'Ajuntament i el Club Nàutic han acordat «repensar el model per trobar una nova fórmula per promocionar el sector entre professionals i aficionats»

Imatge d'arxiu de la Fira Marítima de la Costa Daurada de Cambrils.
Imatge d'arxiu de la Fira Marítima de la Costa Daurada de Cambrils. | Ajuntament de Cambrils
28 de febrer del 2024
Actualitzat a les 17:59h
Cambrils es queda enguany sense la Fira Marítima de la Costa Daurada. Segons ha explicat el consistori cambrilenc en un comunicat, l'Ajuntament i el Club Nàutic han acordat "repensar el model de fira marítima per trobar una nova fórmula per promocionar el sector entre professionals i aficionats". Alhora, també han mostrat la voluntat "d'obrir el port i les instal·lacions del club a totes les persones que vulguin conèixer el món de la nàutica".

La decisió de reformular l'esdeveniment, assenyala el text, "arriba després de constatar l'evolució i les noves tendències per promocionar les empreses especialitzades, que ja apunten fires europees com el Saló Nàutic Boot de Düsseldorf".
 

Més d'una dècada a Cambrils

L'any 2008 es va celebrar a Cambrils la primera Fira Marítima de la Costa Daurada amb un conveni amb l'Ajuntament de Salou per unir esforços en una sola fira conjunta, agafant el relleu dels esdeveniments nàutics que anteriorment organitzaven els dos consistoris per separat.

Fins al 2011 la fira es va portar a terme de manera alterna a un dels dos municipis, mentre que a partir del 2012 la fira es va quedar a Cambrils, organitzada per l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàtuics (ADIN) amb la col·laboració del Club Nàutic. La Fira Marítima de la Costa Daurada va prendre un nou rumb el 2014 quan l'Ajuntament va delegar l'organització en el Club Nàutic de Cambrils.

Aquesta fórmula es va mantenir fins a l'any passat, amb un parèntesi per la pandèmia. En aquest sentit, es va convertir en una plataforma de negoci per als professionals del sector nàutic i un pol d'atracció turística per Cambrils, amb una vessant més didàctica per donar a conèixer la nàutica.