El Baix Camp i el Priorat reclamen desdoblar la Secretaria tècnica del Fons de Transició Nuclear

De moment només es contempla una seu a Tortosa i reclamen que aquest òrgan que seleccionarà els projectes als quals es destinaran els diners tingui dues seus, perquè tots els municipis afectats hi estiguin representats

Durant la reunió es va acordar demanar que hi hagi representativitat en el repartiment del fons.
Durant la reunió es va acordar demanar que hi hagi representativitat en el repartiment del fons. | TarragonaDigital
29 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:49h
Els representants dels municipis del BaixCamp, el Priorat i entitats com la Cambra de Comerç de Reus i PIMECBaixCamp s'han unit en una crida conjunta demanant una alternativa a la proposta de localització per a la Secretaria tècnica del Fons de Transició Nuclear (FTN). A la darrera reunió de l'Òrgan de Govern del FTN, el secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, va suggerir que la secretaria se situés a l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), a Tortosa, un municipi que "ni tan sols es troba dins del radi d'aplicació del fons", segons argumenten.

Els representants de les àrees del Baix Camp i Priorat, juntament amb els líders de la Cambra de Comerç de Reus i PIMEC Baix Camp, s'han reunit a la Casa de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant, convocada per l'alcaldessaVandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Assumpció Castellví, per consensuar aquesta qüestió. Consideren que l'IDECE no representa adequadament la diversitat del territori afectat pel FTN, ja que només cobreix una part dels municipis beneficiaris del fons.

Majoria de municipis afectats fora de l'Ebre

Amb un total de 96municipis beneficiaris, només 36 es troben a les Terres de l'Ebre. La proposta plantejada pel grup és que la Secretaria tècnica tingui duesseus: una per a les Terres de l'Ebre i una altra ubicada al BaixCamp, representant els altres municipis. A més, s'insisteix en una estructuraequitativa de representació per assegurar la diversitat territorial.

L'alcaldessa de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Assumpció Castellví, ha ofert la seu de l'empresa municipal IDETSA, situada a l'Hospitalet de l'Infant, com a possible ubicació per a la secretaria del Baix Camp. IDETSA, amb una àmplia experiència en el sectorempresarial, és considerada un espai idoni per a aquest propòsit segons els representants reunits.

Aquesta proposta serà portada a la pròxima reunió de l'Òrgan de Govern del FTN el 9 d'abril, i serà comunicada al secretarid'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos.

La Secretaria Tècnica del FTN és un òrgan d'assistència i suport, encarregat de seleccionar els projectesbeneficiaris del Fons de TransicióNuclear. Entre les seves tasques hi ha la identificació, anàlisi i proposició de línies prioritàries per al fons, el suport en la redacció de bases i seguiment dels projectes i actuar com a punt de presentació per a sol·licituds de finançament.