Altafulla inicia les obres per convertir en zona de vianants els carrers de Dalt i de l'Hostal

Mentre durin les obres hi haurà alteracions en la mobilitat viària a la zona

Les obres tenen un pressupost de més de 800.000 euros.
Les obres tenen un pressupost de més de 800.000 euros. | Ajuntament d'Altafulla
29 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:35h
El dilluns, 4 de març, es posaran en marxa les obres de remodelació dels carrers de Dalt i de l'Hostal a Altafulla. Les obres tenen com a principal objectiu transformar aquest espai urbà en una zona per a vianants, restringint l'accés només als vehiclescomercials i als residents. A més, es potenciaran les zones de càrrega i descàrrega per facilitar el funcionament dels negocis locals. L'empresa responsable de les obres ja ha començat a delimitar l'àrea d'actuació amb tanques.

Aquesta remodelació, promoguda per l'Ajuntament d'Altafulla, busca millorar l'accessibilitat dels vianants a aquesta via, reduint al mateix temps la presència de vehicles en aquest entorn. Els carrers de l'Hostal i Martí d'Ardenya es mantindran exclusivament per a ús de vianants, mentre que es limitaràl'estacionament i es conservarà l'estètica dels paviments i les llambordes.

Unes obres per transformar dos carrers principals a Altafulla

El pressupostd'execució d'aquestes obres ascendeix a 838.980,11 euros (IVA inclòs), i la seva realització va a càrrec de l'empresa ARTIFEX INFRAESTRUCTURAS SLU, guanyadora del concurs públic d'adjudicació del projecte. Una part substancial del finançament prové del Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, amb 400.000euros, mentre que la resta és assumida per l'Ajuntament.

Segons ha destacat l'alcaldessa i regidora d'Urbanisme, Alba Muntadas, aquests treballs transformaran els carrers en espais més acollidors, amb una estètica similar a la del carrer Martí d'Ardenya, conegut com a carrer de Baix, amb còdols al centre i llambordes als laterals. Així mateix, Muntadas ha recordat que aquesta reforma s'emmarca en un pla de circulació que prioritzarà els vianants i redirigirà el trànsitmotoritzat cap a altres vies per accedir a la Vila Closa.

A partir del mateix dilluns, tot el carrer de Dalt romandrà tancat al trànsit des del carrer Cantó de la Vila, reservant-se únicament les voreres per als vianants. Durant el període d'obres, no es podrà estacionar al carrer Sant Martí, i aquesta via, juntament amb el carrer Martí d'Ardenya, funcionarà en doble sentit per permetre l'accés dels residents i dels vehicles de proveïdors als establiments locals per a càrrega i descàrrega.