El Museu Deu del Vendrell es dota d'un Pla Estratègic per modernitzar-se

L'equipament cultural s'ha fixat diversos objectius de cara al seu 30è aniversari, que se celebrarà l'any vinent

Imatge de l'interior del Museu Deu del Vendrell.
Imatge de l'interior del Museu Deu del Vendrell. | Museu Deu
29 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:45h
El Museu Deu del Vendrell va presentar aquest dijous 28 de febrer el seu Pla Estratègic, un document on s'han definit el objectius del museu, les seves polítiques i actuacions futures, per tal d'aconseguir implantar-les durant el període 2025-2029. La redacció ha anat a càrrec de l'empresa Ad Hoc-Gestión Cultural, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

En aquest sentit, s'ha tingut en compte l'origen del museu, les seves arrels i la seva naturalesa fundacional per tal de construir i reconstruir identitats, valors i rellevància. La directora del Museu Deu, Nuria Payán, va avançar que l'inici de la implementació del Pla estratègic coincidirà amb la commemoració del 30è aniversari del museu que se celebrarà l'any vinent.

Sobre el futur, Núria Payán va explicar que "el Museu Deu, gairebé després de 30 anys d'existència, té la necessitat d'actualitzar-se i modernitzar-se per convertir-lo en un museu dels nostres dies".

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va coincidir en la necessitat urgent de que el Museu Deu s'actualitzi i s'adapti als nous llenguatges museístics, tal com estan fent també altres equipaments culturals del municipi com el Museu Pau Casals o el Museu Apel·les Fenosa.

Així mateix, Martínez va apuntar la conveniència que el Museu Deu "continuï treballant com un equipament plenament present a la vida cultural i social del Vendrell, per apropar-se i estar al servei de la ciutadania".
 

Els objectius que es plantegen

En el Pla Estratègic s'han identificat les fortaleses i les debilitats del museu, així com les amenaces i les oportunitats. Aquest procés d'anàlisi ha estat fruit de la recerca documental, sessions amb el personal i treball de camp per identificar necessitats, expectatives i estats d'opinió. A partir del diagnòstic s'ha plantejat un marc estratègic on s'han definit els objectius.

Aquests són posar en valor la identitat d'Antoni Deu i la singularitat de la col·lecció de pintura i escultura dels segles XIX i XX; renovar i crear nous espais; assolir l'accessibilitat universal del Museu i de les col·leccions; ampliar i diversificar el perfil del visitant; i enfortir el valor de la marca del Museu Deu.
 
Cadascun dels objectius contempla diverses línies estratègiques que a la vegada es resolen a través d'un conjunt d'accions prioritzades i ordenades en el temps.