El líder del PP català, Alejandro Fernández, assegura a Tarragona que Illa està «sotmès a l'independentisme»

El tarragoní Alejandro Fernández pronuncia la conferència «El proceso español: ¿Y ahora qué?»

El polític tarragoní va atacar frontalment els socialistes en la conferència.
El polític tarragoní va atacar frontalment els socialistes en la conferència. | TarragonaDigital
01 de març del 2024
Actualitzat a les 9:14h
El president del PP a Catalunya, AlejandroFernández, ha vaticinat que el candidat de Pedro Sánchez en les pròximes eleccions catalanes serà el presidentPereAragonès. "Malgrat que Salvador Illa va guanyar les passades, està sotmès i no és alternativa sinó la crossa de Sánchez", ha asseverat Fernández aquest dijous al vespre durant una conferència a Tarragona. El líder dels populars ha assegurat que el president del govern espanyol no fa campanya pels seus candidats sinó pels dels partits independentistes catalans i bascos i ha lamentat que el PSOE de Felip González i Alfonso Guerra "no tornarà". El popular també ha dit que la llei d'amnistia s'aprovarà aviat i que l'antídot contra el nacionalisme és "l'enfortiment del constitucionalisme".

Fernández ha afirmat que Pedro Sánchez no lidera el PSOE sinó que és el líder d'un "nou front popular", ja que, sosté, que el partit socialista de González i Guerra "ja no existeix". "Aquest nou front popular significa que Sánchez ja no fa campanya pels seus companys i l'exemple és que la seva candidata en les eleccions gallegues era la del bloc nacionalista gallec i en les pròximes basques ho serà el del PNB o Bildu, en funció de qui guanyi", ha assegurat. Així mateix, ho ha vaticinat en el cas dels comiciscatalans, en els quals ha dit que el candidat de Sánchez seria Aragonès.

En paral·lel, el líder del PP ha afirmat que el cas Koldo "pot emportar-se" a Pedro Sánchez i, que per aquest motiu, la tramitació de la llei d'amnistia "s'accelerarà i s'aprovarà aviat". "En conseqüència, s'iniciaran els treballs per culminar tot el procés, amb l'últim punt que és l'autodeterminació", ha lamentat. En aquesta línia, ha considerat que els partits impulsors de la investidura del president espanyol difereixen en l'objectiu final: "l'extrema esquerra, Sumar i Podem, aspiren a una república confederal espanyola, el PSOE vol una Espanya confederal asimètrica i Junts i PNB volen referèndums d'autodeterminació".

Els tribunals tombaran la llei d'amnistia

En la seva intervenció, el president dels populars ha avisat que els tribunals anul·laran la llei d'amnistia un cop s'hagi aprovat i activat. "Una cosa tan flagrantment il·legaltindrà resistència en els tribunals", ha etzibat. Alhora, ha defensat que el constitucionalisme s'ha d'enfortir i que s'ha de recuperar "l'esperit del 8 d'octubre". "S'ha permès el buidatge de l'estat a Catalunya, amb jutges que se'n van, professors que se senten assetjats, seus de ministeris degradades, això s'ha de revertir; des dels poders polítics més rellevants d'Espanya s'ha prioritzat fer massatges als nacionalistes, enlloc, de potenciar als constitucionalistes catalans, oblidant que els nacionalistes són insaciables", ha argumentat.

En el seu discurs, Fernández també ha acusat els socialistes d'enganyar a l'electorat en campanya i ha demanat "no caure en les seves trampes". "Van aconseguir convèncer a una part molt important de la societat espanyola que un canvi de govern comportaria que drets ja consolidats estiguessin en perill i van dir que hi havia un greu problema de masclisme, racisme i d'homofòbia: tot això és fals", ha sostingut. Per tot plegat, ha fet una crida als constitucionalistes a "no redir-se".