El ministre Hereu diu que la fiscalitat no ha de ser un impediment per a les inversions industrials

El màxim responsable de la cartera d'Indústria i Turisme ha visitat aquest divendres 1 de març l'Ajuntament de Tarragona i les instal·lacions de Repsol a la Pobla de Mafumet

El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha visitat aquest divendres 1 de març les instal·lacions de Repsol.
El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha visitat aquest divendres 1 de març les instal·lacions de Repsol. | Antonio Ramos
01 de març del 2024
Actualitzat a les 14:30h
El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha visitat aquest matí el Camp de Tarragona. Primer s'ha desplaçat fins a l'Ajuntament de Tarragona, on s'ha reunit amb alcaldes del territori i representants de la indústria química. Posteriorment, Hereu ha visitat les instal·lacions del complex industrial de Repsol a Tarragona, on s'ha trobat amb el director Javier Sancho.

En la seva visita a les instal·lacions de Repsol, el ministre d'Indústria ha conegut de primera mà les inversions i projectes que preveu la companyia a Tarragona en els pròxims anys. En aquest sentit, són uns 1.400 milions d'euros, que la multinacional supedita a l'estabilitat jurídica i fiscal.

En referència la fiscalitat, Jordi Hereu ha manifestat que "estem en plenes negociacions, hi ha empreses que estan invertint i al govern d'Espanya li interessa que continuïn aquestes inversions". Així, ha afirmat que "és evident que hi ha d'haver un diàleg perquè la fiscalitat no sigui un impediment".
 

Hereu destaca "la visió compartida que tenen els alcaldes i alcaldesses i la indústria química"

Sobre la implantació de les xarxes tancades, aprovades ara fa gairebé un any, el ministre d'Indústria no ha posat data a la seva implantació i ha dit que "formen part del catàleg de reformes i transformacions que hem de treballar en els pròxims anys".

Jordi Hereu ha destacat que la importància de la indústria química i petroquímica a Catalunya i al conjunt d'Espanya, destacant que "estan fent un esforç fonamental per desenvolupar projectes estratègics, com la descarbonització, l'economia circular i la transició energètica".

En aquest sentit, ha posat en valor "l'estratègia conjunta i visió compartida que tenen els alcaldes i alcaldesses de Tarragona i la indústria química i petroquímica".